INCEPE RAZBOIUL! Iranul A DECIS: vom ataca SUA

Hossein Dehghan, consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem iranian, a declarat că riposta Teheranului la uciderea de către SUA a generalului iranian Qasem Soleimani va fi una militară și va viza obiective militare. Între timp, Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, l-a avertizat pe preşedintele Donald Trump că orice atac împotriva importantelor sale situri culturale va reprezenta o crimă de război.

„În mod sigur, răspunsul sigur va fi militar și împotriva unor obiective militare”, a declarat Dehghan într-un interviu în exclusivitate pentru CNN.

Fost ministru al apărării şi principalul consilier militar al ayatollahului Ali Khamenei, Dehghan a mai spus că „America a fost cea care a început războiul”.

„Prin urmare, ar trebui să accepte reacțiile adecvate la acțiunile lor. Singurul lucru care poate pune capăt acestei perioade de război este ca americanii să primească o lovitură egală cu cea efectuată de ei. După aceea, ei nu ar trebui să caute să inițieze un nou ciclu”, a precizat Dehghan.

În ceea ce privește amenințările proferate de Donald Trump la adresa Iranului, Dehghan le-a descris drept „ridicole și absurde”.

„Trump nu cunoaște dreptul internațional. El nu recunoaște nici rezoluțiile ONU. Practic, este un adevărat gangster și parior. Nu este politician, nu are stabilitate mentală”, a adăugat Dehghan.

Parlamentul de la Teheran cere Irakului să-i dea afară pe americani

170 de parlamentari irakieni au votat duminică într-o sesiune extraordinară o rezoluţie prin care solicită de urgenţă autorităţilor de la Bagdad să ceară retragerea totată a trupelor americane din Irak.

“Nu mai există nici un motiv pentru prezenţa forţelor americane, după înfrângerea ISIS (Daesh)”, a declarat Ammar al-Shibli, avocat şi membru al comitetului parlamentar de iniţiativă. În prezent, în Irak sunt staţionaţi aproape 5.000 de militari americani.

În cursul nopţii trecute, preşedintele Trump a postat pe Twitter o declaraţie conform căreia SUA au ales 52 de obiective iraniene care ar putea fi atacate în cazul în care vor exista riposte iraniene după uciderea generalului Soleimani. Potrivit liderului de la Casa Albă, unele dintre obiectivele vizate sunt „foarte importante pentru Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid şi foarte dur”.

În replică, generalul Dehghan a apreciat mesajul preşedintelui american ca fiind „ridicol şi absurd”.
El a declarat în interviul pentru CNN că „Trump nu cunoaşte legile internaţionale. De asemenea, nu recunoaşte rezoluţiile ONU. Se pare că este doar un gangaster veritabil şi un jucător de poker, nicidecum un politician, şi are probleme de instabilitate psihică”, a mai spus Dehghan.

Referindu-se la Rezoluţia 2347 a Naţiunilor Unite, care condamnă distrugerea patrimoniului cultural, Dehghan a afirmat că, „dacă Trump vrea să-şi impună decizia în mod raţional ar trebui să accepte că se comportă ca un criminal de război”.
Întrebat cum va riposta Iranul dacă preşedintele american îşi va duce la îndeplinire ameninţările privind atacarea unor centre culturale, Dehghan a declarat că „nici un militar american, nici un partid politic, nici o bază militară americană şi nici o navă americană nu vor mai fi în siguranţă. Vor fi accesibile pentru noi”.

Între timp, liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a afirmat că asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani a marcat începutul unei noi etape în istoria Orientului Mijlociu.

Referindu-se la data uciderii lui Soleimani într-un atac aerian american din Bagdad, Nasrallah a declarat la un miting de comemorare a lui Soleimani, că „această zi separă două etape în regiune… este începutul unei noi faze şi a unei noi istorii nu doar pentru Iran sau Irak, ci pentru toată regiunea”.

Vezi: CRIMĂ MÂRȘAVĂ! Cum arată avionul fără pilot “MQ-9 Reaper” care l-a UCIS MIȘELEȘTE pe generalul iranian Soleimani. VIDEO

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.