INCEPE RAZBOIUL? IRANUL A DAT SEMNALUL DE LUPTA: Ce mesaj teribil a transmis lumii întregi

Pentru prima dată în istorie, steagul roșu a fost arborat peste Sfântul dom al Moscheii Jamkarān, din provincia iraniană Qom.

Acest gest semnifică chemarea la război a iranienilor, steagul roşu fiind considerat în lumea arabă un simbol al luptei severe care urmează să vină.

Între timp, comandant militar iranian Qasem Soleimani, ucis în raidul american de lângă aeroportul din Bagdad, va fi înmormântat marţi în oraşul său natal Kerman din centrul Iranului, după trei zile de ceremonii de omagiere în întreaga ţară, au anunţat sâmbătă Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran, potrivit AFP.

Trupul neînsufleţit al lui Soleimani urmează să ajungă sâmbătă seară la Teheran, după care duminică va fi transportat în oraşul sfânt şiit Mashhad pentru o ceremonie ce va avea loc lângă sanctuarul Imamului Reza, au transmis Gardienii Revoluţiei, într-un comunicat publicat pe site-ul lor în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„O ceremonie va avea ulterior loc la Teheran luni dimineaţă, apoi corpul pur al acestui soldat al poporului şi al naţiunii va fi înmormântat la Kerman marţi dimineaţă”, se mai arată în comunicat.

Citiți și:  Oficial din Ucraina: Omenirea este tot mai aproape de un Al Treilea Război Mondial

Un mare grup de studenţi a anunţat organizarea pentru sâmbătă a unui priveghi pentru omagierea generalului Soleimani la Universitatea din Teheran. Ei se vor deplasa apoi la Aeroportul Mehrabad pentru sosirea sicriului cu corpul neînsufleţit.

Mii de irakieni au scandat „America este Satana” şi „Moarte Americii!” la funeraliile generalului mort, la vârsta de 62 de ani. Persoane din mulţime au purtat portretele liderului suprem iranian Ali Khamenei, ale şefului Hezbollah-ului libenz Hassan Nasrallah, care a dat asigurări că va forma cu Hachd „axa de rezistenţă” faţă de Statele Unite şi Israel în Orientul Mijlociu, şi care a cerut „justa pedeapsă” pentru „asasinii” responsabili de moartea lui Soleimani.

Participanţii la cortegiul funerar, în cartierul Kazimiya din Bagdad, sediul unui sanctuar şiit, au strigat şi „Răzbunare pentru Abou Mehdi al-Mouhandis”, şeful operaţional al Hachd al-Chaabi, coaliţia paramilitară integrată forţelor de securitate irakiene. După Kazimiya, funeraliile oficiale naţionale vor avea loc în Zona verde a Bagdadului, în prezenţa unui număr mare de lideri irakieni.

Citiți și:  E alertă mondială! A început al Treilea Război Mondial: Rusia a confirmat

Qassem Soleimani a fost un om cheie al regimului iranian şi una dintre cele mai populare personalităţi publice din ţară, unde era extrem de urmărit pe reţelele de socializare.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a promis imediat o „răzbunare severă” şi a decretat trei zile de doliu naţional.

Asasinarea într-un atac american cu dronă care a avut loc vineri la Bagdad a arhitectului strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, generalul Qassem Soleimani, şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, omul Iranului şi numărul doi al Hashd al-Shaabi (coaliţie de paramilitari irakieni pro-iranieni), a aruncat lumea în incertitudine şi a declanşat teama de o conflagraţie regională.

Vezi: “SOCANT!” CRIMELE comise de Generalul Iranian, Qasem Soleimani, UCIS DE AMERICANI (Lista oficiala)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.