Începe războiul? Amenințări fără precedent împotriva SUA: Reacția fulger a lui Trump

SUA se confruntă la început de an cu amenințări fără precedent de adresa sa. Un val de mesaje deloc de ignorat au fost transmise cu puțin timp în urmă iar președintele american, Donald Trump, a reacționat pe twitter.

Este stare de alertă în America după ce liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, s-a angajat vineri sa „razbune” moartea influentului general iranian Qassem Soleimani. Acesta a fost ucis intr-un raid american la Bagdad, si a decretat trei zile de doliu national in tara sa, informeaza AFP si Reuters.

„Martiriul este recompensa pentru munca sa continua in toti acesti ani (…). Cu voia lui Dumnezeu, opera si drumul lui nu se vor opri aici si o razbunare implacabila ii asteapta pe criminalii care si-au murdarit mainile cu sangele lui si cu cel al altor martiri”, a subliniat ayatollahul Khamenei, pe contul sau de Twitter, in limba farsi.

Citiți și:  E alertă mondială! A început al Treilea Război Mondial: Rusia a confirmat

Presedintele iranian Hassan Rouhani a spus ca Iranul si „alte natiuni libere din regiune” isi vor lua revansa dupa uciderea generalui Soleimani.

„Nu exista nicio indoiala cu privire la faptul ca marea natiune a Iranului si alte natiuni libere isi vor lua revansa asupra Americii criminale pentru acest asasinat oribil”, a declarat Rouhani, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul guvernului iranian.

La randul sau, ministrul de externe Mohammad Javad Zarif a avertizat vineri pe contul sau de Twitter ca uciderea lui Soleimani in raidul american de la Bagdad, la ordinul presedintelui SUA, Donald Trump, este „o escaladare extrem de periculoasa si imprudenta”.

Ce a făcut Donald Trump

Toate privirile au fost îndreptate, imediat, asupra preşedintelui Donald Trump. Acesta nu a făcut niciun comentariu, însă a postat o imagine grăitoare pe Twitter. El a pus o imagine cu drapelul american, fără alte comentarii, la scurt timp după anunţul morţii generalului iranian Qasem Soleimani, în noaptea de joi spre vineri în timpul unui raid asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad.

Citiți și:  Oficial din Ucraina: Omenirea este tot mai aproape de un Al Treilea Război Mondial

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.