Incepe din nou paruiala. Alertă totală în PNL. USR-PLUS cere sa fie DATI AFARA!

Revoltă pe scena politică. USR-PLUS cere demisia a doi liberali din funcțiile politice pe care le ocupă. Anunțul a fost făcut de deputatul USR PLUS Cosette Chichirău. Despre ce liberali este vorba și ce acuzații au fost aduse la adresa acestora?

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, deputatul USR PLUS Cosette Chichirău cere demisia lui Costel Alexe și Mihai Chirica din funcțiile publice și retragerea sprijinului politic din partea PNL.

El a mai subliniat faptul că nu este suficientă autosuspendarea lui Chirica și Alexe din funcțiile de partid și că este necesară demisia lor din funcțiile publice de primar și, respectiv, de președinte de consiliu județean.

Totodată, deputatul USR PLUS susține că liberalii nu trebuie să se mai gândească, având în vedere că au trecut luni de zile de când cei doi au fost inculpați, iar scuzele nu mai sunt acceptate.

“Domnule Orban, dragi colegi liberali, nu mai aveți timp de gândit. Au trecut luni de zile de când cei doi sunt inculpați. Scuza subțire a aducerii dlui Chirica în PNL a fost să aveți guvernare locală și centrală de aceeași culoare, ca să meargă proiectele Iașului brici! Vi se pare că merge ceva în Iași?

Vi se pare că cei doi inculpați au trimis vreun proiect mare al Iașului către guvern? Ieșenii nu mai au timp de pierdut aștepând după doi inculpați și după un partid care îi protejează. Retrageți sprijinul politic inculpaților și haideți să lăsăm Iașul să respire și să se dezvolte”, susține Chichirău, care a pierdut Primăria Iași în fața lui Mihai Chirica la alegerile din 2020.

Un alt deputat USR PLUS cere demisia liberalilor
De menționat este faptul că, pe lângă Cosette Chichirău, și deputatul USR PLUS Iulian Bulai cere demisia lui Mihai Chirica, după ce acesta a fost pus sub inculpare de DIICOT și susține că “singurul lider legitim din Iași” este Cosette Chichirău.

Mai exact, acesta susține că Mihai Chirică trebuie să facă un pas în spte pentru binele Moldovei, având în vedere timpul petrecut prin tribunale și audieri din ultima vreme.

“Chirica trebuie să facă un pas în spate acum, pentru binele Iașului și al Moldovei. Atunci când folosești mai mult timp în tribunale, sau pe la audieri cu procurorii decât lucrând pentru cetățeni, trebuie să înțelegi că e timpul să pleci”, susține Bulai într-o postare pe Facebook.

În același timp, Bulai a mai adăugat că la Iași trebuie organizate alegeri parțiale.

“Cosette Chichirău este singurul lider legitim din Iași care trebuie să conducă al doilea cel mai mare oraș din România. (…) Trebuie organizate rapid alegeri parțiale la Iași. Cosette și echipa USRPLUS vor guverna orașul cu respect pentru cetățeni și față de banul public! Mafia trebuie stârpită!”, scrie Bulai.

Amintim faptul că Mihai Chirica, primarul din Iași, este inculpat într-un dosar de înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat.

De cealaltă parte, fostul ministru al Mediului, Costel Alexe este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare, fapte săvârșite în perioada în care își exercita funcția de ministru. În acest context, procurorii DNA au impus față de el controlul judiciar pentru 60 de zile, din 27 aprilie până în 25 iunie, dar și interdicția de a pleca din țară.

După anunțul făcut de DNA, Costel Alexe a anunțat că se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Iași, după ce a fost pus sub inculpare.

Sursa: capital.ro