Începe al Treilea Război Mondial? Serghei Lavrov: “Pericolul este serios, este real, nu îl puteți subestima“

Începe al Treilea Război Mondial? Anunțul a venit chiar de la Moscova și a fost făcut de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Acesta a avertizat că pericolul unui război nuclear există și nu poate fi subestimat. Declarațiile au fost făcute într-un interviu difuzat la televiziunea de stat din Rusia.

Serghei Lavrov a vorbit despre riscul izbucnirii unui al treilea război mondial. El a avertizat asupra pericolului unui război nuclear, care este real și nu poate fi subestimat.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a apreciat că pericolul unui război nuclear este „real”, dar susține că țara sa încearcă să reducă riscurile, anunță CNN.

Ministrul de externe al Rusiei a insistat că țara sa face eforturi pentru a reduce riscul unui război nuclear, dar a declarat că acesta reprezintă un pericol real și serios.

Făcând referire la o faimoasă declarație comună a lui Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov, când liderii de atunci ai Statelor Unite și ai Uniunii Sovietice au convenit că „un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie să fie purtat niciodată”, Lavrov a declarat că „inadmisibilitatea războiului nuclear” rămâne „poziția de principiu” a Rusiei.

Citiți și:  Joe Biden vorbeste despre un nou război mondial

Serghei Lavrov: Există un pericol real al unui al Treilea război mondial
Ministrul rus de Externe a precizat a declarat, luni, că negocierile de pace cu Ucraina vor continua, avertizând totodată că există un pericol “real” al unui al treilea război mondial. Vorbind pentru agențiile de presă rusești, el a criticat abordarea Kievului față de discuții.

Începe al Treilea Război Mondial! Anunțul zilei din Rusia! Omul lui Putin a avertizat
“Buna voință are limitele sale. Dar dacă nu este reciprocă, acest lucru nu ajută procesul de negociere. Dar noi continuăm să ne angajăm în negocieri cu echipa delegată de [președintele ucrainean Volodymyr] Zelensky, iar aceste contacte vor continua”, a comentat ministrul rus de externe.

Lavrov l-a acuzat pe fostul actor Zelensky că “se preface” că negociază.

Citiți și:  Anunțul serii vine de la Serghei Lavrov. E Breaking News

“Este un actor bun”, a spus el.

Anunțul venit din Rusia: Pericolul este serios, nu îl puteți subestima
Oficialul rus a susținut, conform The Moscow Times, că “dacă urmăriți cu atenție și citiți cu atenție ceea ce spune, veți găsi o mie de contradicții”.

Având în vedere tensiunile actuale, Lavrov a declarat că pericolul unui al treilea război mondial este “real”.

“Pericolul este serios, este real, nu îl puteți subestima“, a declarat Lavrov coform sursei citate.

În ceea ce privește conflictul în curs de desfășurare din Ucraina, el a declarat că este încrezător că “totul se va încheia, desigur, cu semnarea unui acord.

“Dar parametrii acestui acord vor fi definiți de starea luptelor care vor fi avut loc în momentul în care acordul va deveni realitate”, a adăugat el.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.