Începe al treilea Război Mondial?! Putin, ameninţare directă către NATO

Rusia lansează noi avertizări către NATO. Vladimir Putin se simte amenințat de ultimele acțiuni ale Alianței și precizează că este gata să deschidă noi zone de conflict în regiunea Arcticii. Amenințările vin pe baza activității „crescute” a militarilor alianței în regiune.

Ministru Afacerilor Externe al Federației Ruse, Nikolai Korciunov, a lansat avertizări pentru NATO cu privire la activitatea din ce în ce mai „crescută” în Arctica. Oficialul susține că ultimele mutări ale Alianței reprezintă îngrijorări pentru Rusia.

„Recenta amplificare a activității NATO în Arctica reprezintă un motiv de îngrijorare. Un alt exercițiu militar la scară largă al Alianței a avut loc, recent, în Norvegia.

În opinia noastră, aceasta nu contribuie la securitatea regiunii”, a declarat ambasadorul rus pentru misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Nikolai Korciunov, care este și reprezentant al Rusiei în Consiliul Arctic.

Ministrul rus a precizat că acțiunile NATO sporesc posibilitatea de „incidente neintenționate”. Aceste acțiuni ar putea aduce „prejudicii grave” ecosistemului zonei arctice, pe lângă riscurile de securitate.

Korciunov nu a precizat la ce tip de „incidente neintenționate” se referă.

Avertizările din partea Federației Ruse vin după ce Finlanda și Suedia au participat în Norvegia la un amplu exercițiu militar al Alianței, intitulat Cold Response 2022. Atât Finlanda, cât și Suedia, și-au exprimat interesul de a adera la NATO.

Exercițiul militar din Norvegia a fost programat cu mult înainte ca războiul din Ucraina să izbucnească. Aceasta are ca scop testarea capacității aliaților de a se apăra în caz de agresiune, în condiții de frig accentuat și într-un mediu dificil.

Rusia a mutat deja armele nucleare în regiunea baltică? Lituania lansează acuzații grave
Armele nucleare sunt una dintre cele mai mari amenințări utilizate de Rusia cu privire la războiul din Ucraina. Cu toate acestea, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse şi unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai președintelui Vladimir Putin, a lansat avertizări cu privire la mutarea acestor arme. Oficialul avertizează NATO că Rusia va fi obligată să își consolideze apărarea în regiunea baltică, după ce Finlanda și Suedia și-au exprimat interesul de a se alătura Alianței.

Dmitri Medvedev a ținut să precizeze clar faptul că Moscova ar urma să desfășoare arme nucleare în regiunea baltică.

Fostul președinte al Rusiei este contrazis de oficiali din Lituania. Arvydas Anusauskas, ministrul lituanian al Apărării, a arătat că Rusia are deja arme nucleare în regiunea baltică.

„Actualele amenințări ruse sunt destul de ciudate, în condițiile în care, chiar și fără actuala situație de securitate, știm că ei păstrează arme la 100 de kilometri de frontiera Lituaniei”, a spus ministrul lituanian.

„În Kaliningrad au fost întotdeauna păstrate arme nucleare iar comunitatea internațională și țările din regiune sunt perfect conștiente de acest lucru”, a adăugat el.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *