Încep protestele! Polițiștii intră în război deschis cu ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, și cu Guvernul!

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne, organizație care numără circa 40.000 de membri a trimis o adresă către Primăria Municipiului București, instituție condusă de primarul Nicușor Dan.

Potrivit documentului intrat în posesia Bugetul.ro, la jumătatea lunii ianuarie a anului 2022, polițiștii vor să picheteze Guvernul, Parlamentul și, separat, Ministerul de Finanțe, în fruntea căruia se află ministrul Adrian Câciu.

De ce ies în stradă polițiștii
Neaplicarea Legii-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
Diminuarea unor pensii militare de stat;
Refuzul majorării, la plafonul permis de lege, de 25%, a sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, situație care conduce la afectarea activității Politiei Judiciare.
Totodată, polițiștii sunt nemulțumiți de declarațiile făcute în spațiul public de către Adrian Câciu, șeful Finanțelor, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, vicepreședintele SNPPC, Marius Ionescu.

Declarația făcută de Câciu, care i-a scos din sărite pe polițiști:
„Dreptul de a protesta este al tuturor. Trebuie corelat cu ceea ce se întâmplă în jur. E adevărat, doi ani de zile grila profesorilor a fost înghețată. Acest guvern a reușit să găsească o sumă pentru a începe o recuperare pentru profesori și pentru sănătate. Ne legăm de beneficiarii sistemelor publice că ei nu mai primesc beneficii… trăim într-o țară care nu este stabilizată. Dacă nu înțelegem că suntem la porțile valului 5, economia nu s-a revenit, economia este în suferință și începem să facem proteste… cei de la poliție fac greve. Haideți să nu șantajăm statul pentru că nu ne-am primit dreptul. În acest moment încercăm să dăm drepturile. Nu suntem în situația în care nu vrem să acordăm drepturi”, a afirmat, la Realitatea Plus, Adrian Câciu.

Citiți și:  Ministrul de finanțe, Adrian Câciu, a cazut in DIZGRATIE? SURSE

Manifestațiile Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI se vor desfășura în perioada 17 ianuarie-28 februarie 2022.

Adresa trimisă de SNPPC lui Nicușor Dan
CĂTRE
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI – Domnului Primar general NICUSOR DAN –

Sindicatul Național al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI (S.N.P.P.C.), în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 republicată, vă solicită aprobarea desfăşurării unor adunări publice (pichetari ), în perioada 17 ianuarie – 28 februarie 2022, zilnic, între orele 10.00-15.00, dupa cum urmează:

1. Piața Victoriei, Alveola Media, delimitata de bulevardul Aviatorilor, parcul Kiseleff, 100-300 persoane, intre orele 10.00-15.00;

2. Trotuarul din fata Ministerului de Finante, b-dul Libertatii nr. 16, sector 5, Bucuresti, intre orele 10.00-15.00, 100-300 persoane.

Citiți și:  Ministrul Finanțelor anunță IMPOZITAREA ACESTOR PENSII

3. Deplasare intre Parlamentul României si Guvern, la care vor participa persoane de la fiecare locație menţionată mai sus (numărul acestora se va stabili în raport cu reglementările valabile la data protestelor, cu respectarea măsurilor de distanțare și igienă, purtare a măștii).

Persoanele participante sunt din Bucureşti şi din provincie, iar afluirea şi defluirea acestora se vor face individual.

Pe durata de desfăşurare a manifestatiilor se vor folosi bannere, pancarte si mijloace audio. Scopul adunării publice îl constituie protestul față de:

-Neaplicarea Legii-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;

-Diminuarea unor pensii militare de stat;

-Refuzul majorării, la plafonul permis de lege, de 25%, a sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, situație care conduce la afectarea activității Politiei Judiciare.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *