Încep pregătirile de RĂZBOI! RECRUTAREA ESTE OBLIGATORIE

recrutarea-obligatorie

Sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți

În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să-l dețină la recrutare, în perioada stării de război. Conform prevederilor legale, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani.

Ordinului publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emis de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE și STS și aprobă modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare.

Citiți și:  O țară care nu are industrie militară proprie și o armată bine pregătită nu poate avea nici resurse proprii, așadar nici măcar o minimă suveranitate

Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul (5):

– la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.

Noul model al certificatului precizează că tinerii vor trebui să-și facă analize, pentru a se verifica dacă au heptatita B sau C.

RECRUTARE-OBLIGATORIE

DOCUMENTUL: Ordinului Ministerului Apărării Naționale M.113/2013, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312 din 28 aprilie 2014

Acest ordin este semnat de către: ministrul Apărării Naționale – Mircea Dușa, ministrul Justiției – Robert Marius Cazanciuc, directorul Serviciului Român de Informații – George Maior, directorul Serviciului de Protecție și Pază – Lucian Pahonțu, ministrul Afacerilor Interne – Radu Stroe, ministrul Sănătății – Nicolae Banicioiu, directorul Serviciului de Informații Externe – Teodor Meleșcanu, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale – Marcel Opriș.

Citiți și:  VIDEO | Echipajul unei aeronave militare și-a văzut „îngerul păzitor”

Mișcarea autorităților române vine în contextul situației tensionate din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

9 comentarii

 1. nicolae calinescu

  Ce parere am ? Sa duca criminalii, vidutii la `Satana`, cozile de topr sa moara pt. javrele criminale din America, pt. corporatiile ANGLO-AMERICANE si JDANESTI, care sint adevaratii teroristi. `NU TINERII ROMINI`.

  POPORUL SUFERA DESTUL SI FARA ACEST RAZBOI CARE NU ARE SENS. DACA ESTE SA DUCA LA RAZBOI, SA DUCA SI SA IA INAPOI TERITORIILE ROMINESTI PE CARE LE ARE UCRAINA.

  RUSIA ISI IA INAPOI TERITORIILE DE DREPT SI ROMINIA SA-SI IA INAPOI TERITORIILE DE DREPT, CU `DOBINDA and PENALTY`.

 2. Ce parere am? sa-si trimita copiii si neamurile ,spurcatii din guvern , ca au furat o viata acum e momentul platii eu unu daca incepe razboi io trag in politicienii mei ,MUIE!

 3. Daca Romania este amenintata toti barbatii trebuie sa raspunda la chemarea patriei indiferent de orientarile sale politice

  • Sa mori tu ca trebuie sa merg eu la chemarea patriei? Pentru cine sa lupt? Pentru niste guvernanti hoti care au secat tara , pentru un presedinte corupt care a ignorat 7,4 milioane de voturi? Prietene daca tu consideri ca pentru ei vrei sa mori eu te sfatuiesc sa nu mai astepti razboiu si trage-ti frumusel un glont in cap si curma-ti suferinta. Iar la razboi sa mearga cei care l-au provocat si aici ma refer la toti cei din conducere si daca chiar tin mortis sa venim si noi o sa venim cu cea mai mare placere numai ca ei vor merge in prima linie si noi cu pustile in spatele lor.

 4. Stii ce ma deranjeaza pe mine ? Ca in caz de o nenorocire de razboi si esti chemat, nu prea ai cum sa refuzi, te ia cu forta. Refuzul se poate face doar daca majoritatea refuza, ca doar nu au puscarii atat de mari incat sa bage 2-3 milioane de tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.