Incendiu DEVASTATOR langa Bucuresti. Cinci persoane în STARE CRITICA. Declaratiile lui Arafat

Pompierii din București-Ilfov intervin de urgență și cu forțe sporite la un incendiu produs la o hală de reciclare din Popești Leordeni.

UPDATE 7: Doi dintre răniții arși sunt în operație, la Bagdasar-Arseni.

UPDATE 6: Bilant explozie utilaj-tocator deșeuri de la Hala Reciclare Popești Leordeni: 11 victime, dintre care 6 victime care prezintă arsuri (5 victime necesită intubare și 1 victimă cu arsuri minore) și 5 victime intoxicate cu monoxid de carbon, conștiente.

Total pacienți transportati la spital: 7 dintre care unul expus la fum și sase arși.

UPDATE 5: „Noi am avut cinci persoane în stare critică. Au fost intubate, ventilate la fața locului. Sunt cu arsuri de căi respiratorii și corporale, au fost transferate la Spitalul Bagdasar și la Spitalul Floreasca. Două persoane, una cu intoxicație cu fum și una cu intoxicație cu fum și cu arsuri minore, au plecat la Spitalul Sfântul Ioan și patru persoane cu intoxicație de fum, minoră, au refuzat transferul. La spital au ajuns șapte persoane, din care cinci în stare critică, intubate, ventilate, cu arsuri pe căile respiratorii și pe suprafața corporală.“, a spus Raed Arafat la Antena3, precizând că două persoane sunt la Bagdasar și trei la Floreasca.

UPDATE 4: Conform informării primite din partea Centrului Operativ pentru Situații de urgență, în urma exploziei de la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni s-au înregistrat 11 victime, dintre care 6 cu arsuri (5 pacienți intubați) și 5 persoane care acuză probleme respiratorii.

Dintre pacienții intubați, 2 persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte 3 persoane la Spitalul de Urgență Floreasca.

La Spitalul de Urgență Sf. Ioan, au fost transportate alte 2 victime, dintre care una cu arsuri minore și una intoxicație de fum.

4 persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital.

După ce pacienții sunt stabilizați și evaluați la Unitatea Funcțională de Arși Floreasca și la Unitatea Funcțională Bagdasar-Arseni, specialiștii vor decide abordarea terapeutică și, în funcție de situația pacienților, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arși).

În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea și evaluarea pacienților în vederea stabilirii conduitei terapeutice și a oportunității transferului.

UPDATE 3: Bilanț explozie utilaj-tocator deșeuri de la Hala Reciclare Popești Leordeni.

11 victime, dintre care 6 victime care prezintă arsuri (5 victime necesită intubare și 1 victimă cu arsuri minore) și 5 victime intoxicate cu monoxid de carbon, conștiente.

Total pacienți transportati la spital: 7 dintre care unul expus la fum și sase arși.

O persoană arsă se află la Bagdasar Arseni și va intra în sala de operații.

UPDATE 2: Victimele au fost transportate la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

La locul incendiului au mai rămas șase ambulanțe: 3 SMURD și 3 SABIF.

UPDATE: La incendiul de la Hala de reciclare din Popesti Leordeni sunt 10 victime: 6 persoane cu arsuri (5 sunt intubați), 4 persoane prezintă probleme respiratorii, au fost expuși la fum, a mai anunțat ISU.

  • Știrea inițială –

Un incendiu de proporții a izbucnit la un utilaj dintr-o hală de reciclare din Popești Leordeni, județul Ilfov, au anunțat reprezentanții ISU București-Ilfov. La fața locului intervin opt autospeciale de pompieri și șapte echipaje SMURD.

Se pare că sunt înregistrate și victime. Opt persoane au fost rănite. Două au arsuri, iar șase sunt intoxicate cu fum.

Fumul dens poate fi vizibil de la mai mulți kilometri distanță. Poliția a luat măsuri de siguranță în zona incendiului.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *