INCENDIAR: POMOHACI RENUNTA la PREOTIE! S-a RETRAS din BISERICA

Preotul Cristian Pomohaci din Moşuni, judeţul Mureş, cercetat de Parchetul General pentru racolare de minori în scopuri sexuale, vrea să se retragă din preoţie din motive medicale. Pomohaci a depus, în acest sens, o cerere la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iul”Părintele Cristian Pomohaci a înaintat către Centrul Eparhial o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoţie din motive de sănătate. Cererea va fi analizată de către organizaţia eparhială competentă. Joi vom avea un răspuns”, susţin surse din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Preotul Pomohaci a venit la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, la sfârşitul săptămânii trecute, însoţit de avocat. Miercuri, 26 iulie 2017, este ultima zi din cele 30 pe care preotul le-a avut la dispoziţie pentru a aduce probe în favoarea nevinovăţiei sale. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Preotul de la Moşuni este în mijlocul unui scandal mediatic, după ce în mediul online a apărut o înregistrare în care ar fi cerut favoruri sexuale unui tânăr care, la data respectivă, era minor. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a decis, în cazul preotului Pomohaci oprirea de la slujire, pentru 30 de zile, începând cu data de 29 iunie 2017.

VEZI SI: VIDEO INCENDIAR: In plin scandal, s-a dus la POMOHACI sa ii arate „ciocanul” si a filmat totul. Cine este CURAJOSUL – IMAGINI AUTENTICE

Pomohaci a mai fost sancţionat în ultimii patru ani pentru abateri disciplinare, dar niciuna nu a avut legătură cu subiectul hărţuirii sexuale. Biserica Ortodoxă Română a anunţat măsuri stricte după scandalul în care este implicat părintele Cristian Pomohaci. Patriarhia Română, prin sinoadele mitropolitane, va analiza periodic aspectele privind disciplina clerului din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti.

Peste 1.700 de susţinători ai părintelui-vedetă Cristian Pomohaci au depus un memoriu, în 4 iulie, la Arheipiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi la Patriarhie. Credincioşii solicită sprijin pentru restabilirea adevărului în ceea ce priveşte situaţia preotului de la Moşuni. Pomohaci este cercetat de Consistoriul Eparhial de la Alba Iulia şi riscă caterisirea, respectiv excluderea din Biserica Ortodoxă Română.

VEZI SI: ANUNT BOMBA din partea PARCHETULUI cu privire la DOSARUL lui POMOHACI – „Racolare de MINORI si…”

VEZI SI: S-A AFLAT REZULTATUL TESTULUI POLIGRAF! Toate acuzatiile lor despre preotul Pomohaci au fost REALE!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.