INCENDIAR: Cum s-au SCURS informatiile despre PACTUL care CUTREMURA scena politica din Romania

 

Jurnalistul Ion Cristoiu analizează știrea care a făcut vâlvă în spațiul public, ieri.

Conform informațiilor apărute în presă, Ludovic Orban și Marcel Ciolacu au făcut un pact. Marcel Ciolacu a bătut palma cu Ludovic Orban pe anticipate la schimb cu alegerea primarilor în două tururi. În acest sens, pentru a putea fi dat startul anticipatelor, moțiunea împotriva Guvernului Orban va trece. Tot potrivit sursei citate, PSD și-ar fi luat angajamentul ca să nu voteze un alt guvern PNL, iar Ludovic Orban va rămâne premier interimar. Totodată, ambele alegeri, anticipatele și alegerea primarilor într-un singur tur, ar urma să aibă loc pe 21 iunie. Ion Cristoiu spune că însuși Ludovic Orban ar fi dat informațiile către presă.

Citiți și:  Ciolacu detonează NUCLEARA: Îl lasă pe Nicolae Ciucă premier și în mandatul său

“Dar chiar și dacă ar fi adevărată, chestiunea cine a dat-o dintre cei doi – Ludovic Orban și Marcel Ciolacu – sau mai precis, cine a avut interes s-o dea rămîne.

Răspunsul la întrebare cere luarea în calcul a momentului din Parlament.

Știrea a apărut înainte de votarea Moțiunii de cenzură.

Soarta Moțiunii depinde fundamental de interesele parlamentarilor.

Dacă aceștia sînt convinși că trecerea Moțiunii înseamnă alegeri anticipate în 21 iunie 2020, nu vor vota în veci căderea Guvernului. Legea celor două tururi nu intră în conflict cu interesele parlamentarilor de a rămîne în funcție pînă în decembrie 2020. Conducerea PSD susține pe toate drumurile că picarea Guvernului Orban nu înseamnă declanșarea anticipatelor. Poziția conducerii PSD e dată de teama ca nu cumva parlamentarii PSD să voteze împotriva Moțiunii. Cine are interes ca Moțiunea nu să fie votată? Ludovic Orban. Oricît ar părea de ciudat știrea a fost dată presei de către Ludovic Orban”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

Citiți și:  Rareș Bogdan da din casa: Cum putea rămâne Ludovic Orban președintele PNL

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *