ÎNCĂ un REFERENDUM! MIZA este URIAȘĂ. Un NUME GREU din POLITICĂ a făcut ANUNȚUL

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat că formaţiunea politică pe care o conduce a reuşit să strângă cele un milion de semnături necesare pentru revenierea la sistemul electoral de alegere a primarilor în două tururi de scrutin.

Prin urmare, PMP propune organizarea unui referendum pentru modificarea legii electorale astfel încât primarul să fie ales în două tururi. Referendumul ar urma să aibă loc pe 26 mai simultan cu alegerile europarlamentare.

La începutul campaniei, Traian Băsescu anunţa că revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi este singura şansă de
a opri hegemonia PSD la nivel local, cât şi naţional, şi oferă legitimitate şi edililor.

„Considerăm că în momentul de faţă primarii au devenit nereprezentativi pentru electorat, iar modul de desfăşurare a scrutinului nu încurajează prezenţa la vot, iar cifrele ne arată o profundă suferinţă de democraţiei. (…) Singura şansă de schimba hegemonia PSD în competiţia politică locală şi naţională în România este revenirea la alegerile în două tururi a primarilor”, spunea Traian Băsescu în luna aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.