Încă trei localități importante intră în carantină

Încă trei localități din județul Ilfov intră în carantină, de joi, și astfel se strânge cercul lângă București.

Trei localități de lângă București, din județul Ilfov vor intra în carantină începând de joi seara. Iar această măsură va fi în vigoare timp de 14 zile. Numărul mare de infectări cu coronavirus, înregistrat în ultima vreme, a determinat luarea acestei măsuri extreme.

Cele trei ordine emise de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru localităţile Berceni, Brăneşti şi Otopeni prevăd instituirea carantinei zonale. Începând de joi seara, de la 22,00, până pe 1 aprilie la aceeaşi oră.

Trei localități din Ilfov, de lângă București, vor fi în carantină pentru o perioadă de 14 zile, au decis autoritățile
Ca urmare a analizei de risc efectuate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat joi, în şedinţă extraordinară, cele trei hotărâri. Privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru Berceni, Brăneşti şi Otopeni. Se precizează într-un comunicat transmis către Agerpres de autorități.

Ce spunea Raed Arafat, la începutul săptămânii, despre o posibilă carantină instituită în București
În ceea ce privește carantinarea Bucureștiului, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, afirma în urmă cu două zile.

„La acest moment, monitorizăm. Sperăm să nu se carantineze. Mai este o cale până acolo. De teste nu m-am ocupat. Ştiu doar că unii trimit testele în altă parte. Vaccinarea în sine este unica soluţie. Noi avem nevoie de oameni cât mai mulţi cu imunitate. Este încă un apel pentru populaţie. Să meargă la vaccinare. Să se informeze din surse oficiale, nu de la părerologi.

Noi acum începem valul 3 cu 900 de pacienţi în Terapie Intensivă. Presiunea e alta decât cea care a fost în octombrie şi noiembrie 2020, pentru că deja avem mai mulţi oameni. a acest moment nu ştiu pe de rost cât este liber la Terapie Intensivă în Bucureşti”. Afirma șeful DSU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!