“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITARNOUTATI

Încă o MANIPULARE mediatică! Drona “rusească” era americană

Dan Diaconu Drona

Știind câte minciuni ni s-au livrat pe tema războiului dintre NATO și Federația Rusă, câte provocări și înscenări am înghițit prostește din partea Ucrainei, nu am crezut nicio clipă în versiunea dronei rusești. Și nu am fost singurul. Mai ales că americanii au fost foarte rezervați în a incrimina Rusia în privința incidentului de la Ceatalchioi. Am încercat să aflăm de unde venea această rezervă și am aflat.

Tipul de dronă care a căzut pe teritoriul românesc nu se află în dotarea trupelor rusești. În schimb se află în dotarea armatei ucrainene, dar și a trupelor NATO de pe teritoriul României. Așa că vom prezenta trei opinii contrare versiunii oficiale (M.M.)

Drona e fabricată în SUA

Drona2

Drona care a fost găsită la Ceatalchioi nu avea încărcătură explozivă și era folosită pentru spionaj. Este vorba despre o dronă Phoenix Ghost, fabricată de Aevex Aerospace din SUA. Respectiva dronă face parte din lotul de 120 de bucăți, primit de Armata Ucrainei în luna mai 2022.

Drona Phoenix Ghost a rămas puțin învăluită în mister, deoarece nu știm prea multe despre capacitățile sale, cum poate fi lansată, ce rază de acțiune are sau ce sarcina utilă are.

Până în momentul de faţă, caracteristicile şi specificaţiile tehnice ale dronelor kamikaze Phoenix Ghost au ramăs oarecum clasificate, deoarece nu există nici măcar o singură mențiune despre el pe site-ul Aevex Aerospace, compania care dezvoltată aceste UAV-uri.

(Doru Dragomir, ziuaveche.ro)

Traseele dronelor rusești nu au cum să tranziteze teritoriul nostru

Nu a existat niciun atac cu dronă, ci doar o operațiune tipică de plantare a probelor, urmată de PR-ul cunoscut practicat de serviciile ucrainene.  Ar trebui să înțelegeți că traseele dronelor sau ale rachetelor trimise de ruși nu au cum să tranziteze teritoriul nostru. Apoi, în ipoteza puțin probabilă a unui tranzit, explozia unei drone rusești deasupra teritoriului nostru nu se putea face decât dacă s-ar fi tras spre ea dinspre Ucraina. E logic, chiar și pentru un retardat, că explozia unei drone deasupra unui stufăriș anonim din Deltă nu ar avea absolut nicio relevanță pentru ruși

Problema este însă alta. Polonezii s-au răstit destul de clar la birlicul de la Kiev după fake-ul cu „proiectilul rus” S-300 care-a omorât niște cetățeni simpli (proiectil care s-a dovedit că era ucrainean), astfel încât acolo e imposibil să se mai planteze fake-uri fără consecințe radicale. De aceea ucrainenii își îndreaptă acum eforturile de a introduce un stat NATO în război, spre România. Personal consider că toată povestea este un fake înfiorător, operat de servicii specializate.

(Dan Diaconu, „Ne-a atacat Rusia!”, trenduri.blogspot.com

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.