Încă o LEGE-BOMBA a fost adoptată tacit. Limba maghiară ar putea deveni limbă obligatorie în Ardeal?


La începutul lunii aprilie, Senatul a adoptat tacit un proiect de lege problematic iniţiat de UDMR: autorităţile locale sunt obligate să folosească oficial în comunităţile unde o minoritate naţională are peste 20% limba minorităţii respective. Proiectul vizează, de fapt, impunerea limbii maghiare în localităţile din Transilvania, dominate de minoritatea maghiară. Comisia Juridică, condusă de Şerban Nicolae, a dat aviz pozitiv în plină pandemie. Proiectul, asumat de toţi parlamentarii UDMR, care vizează modificarea Codului Administrativ, a fost înregistrat la Senat în toamna anului trecut. În Senat, PSD are singur majoritate.

TRASEUL LEGII

Pe 13.11.2019 a primit aviz NEGATIV de la Consiliul Economic şi Social.

Pe 16.12.2019 a primit aviz POZITIV, ”cu observaşii şi propuneri”, de la Consiliul Legislativ. De obicei, Consiliul Legislativ dă aviz pozitiv cu observaţii tuturor proiectelor de lege, fără să intre pe fond, ci doar pe formă iniţiativei.

Pe 4.03.2020 a primit aviz NEGATIV de la Comisia de Muncă.

Pe 30.03.2020, în plină pandemie de coronavirus, proiectul a primit aviz POZITIV şi de la Comisia Juridică a Senatului, condusă de Şerban Nicolae şi dominată de PSD.

Pe 8.04.2020 a fost adoptat tacit de Senat, unde PSD are singur majoritate. Este al doilea proiect de lege iniţiat de UDMR care trece prin adoptare tacită cu sprijinul sau din neatenţia PSD.

Adoptarea proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, respins definitiv de Senat, dar trecut tacit de Camera Deputaţilor, a fost posibilă prin delăsarea majorităţii partidelor parlamentare. Deşi ştiau de problematică din 12 martie, PSD, PNL sau USR au ignorat subiectul, după cum arată stenograma din Parlament.

Sursa: adevarul.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Budica Stancu
Budica Stancu
6 luni in urma cu

Seban Nicolae ieri a votat impotriva legii privind Atonomia tuinutului secuiesc”, dar a aprobat tacit folosirea limbii maghare ca a doua limba oficiala unde minoritatile maghiare sunt in proportie de minim 20%.Cu acest al dilea exemplu de ;”trecere tacita ”domnul Paul Stanescu in calitate de strateg al partidului PSD, este asteptat sa-si prezinte mandra demisie, asa cum e el mandru ca e SENATOR!La fel si simpaticul Serban Nicolae care a da aviz pozitiv!