Încă două CODURI ROSII de ploi torențiale. Alerte meteo PRELUNGITE

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod roșu de ploi pentru mai multe localități din județele Galați și Brăila. Avertizarea de tip nowcasting este valabilă până la ora 10.30.

Potrivit meteorologilor, sunt vizate de ploile torențiale localitățile Vădeni și Siliștea, din județul Brăila și localitățile Braniștea și Șendreni, din județul Galaţi.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp. În zona avertizată s-au acumulat peste 60…80 l/mp în ultimele 4 ore. Sunt anunțate și frecvente descărcări electrice.

Avertizarea de tip nowcasting este valabilă până la ora 10.30.

Prognoza meteo pentru duminică și luni. Estul țării, vreme instabilă
Prognoza meteo pentru data de 20 iunie emisă de ANM arată că în jumătatea de est a țării și la munte vremea se va menține instabilă; înnorările vor fi temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, izolat intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mici, cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, mai ridicate în Câmpia de Vest, până spre 32 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade.

În Bucureşti, vremea se va încălzi ușor. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, mai intense și mai frecvente după-amiaza și seara.

Se pot acumula cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Vremea se încălzește
Luni, 21 iunie, vremea va fi caldă în majoritatea zonelor din țară, local călduroasă în jumătatea de vest a ţării. În prima parte a zilei, cerul va fi parţial noros în est, sud-est şi centru, unde pe spaţii restrânse va ploua slab.

Începând din orele amiezii însă instabilitatea atmosferică se va accentua în zonele montane şi submontane, apoi şi în regiunile sud-vestice şi se va manifesta prin averse local torenţiale, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat va cădea grindină şi, cu probabilitate mai mare în Banat şi în sudul Crişanei, vor fi vijelii.

În restul teritoriului şi al intervalului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate se vor semnala izolat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade pe litoral și în jurul a 33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 10 și 20 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi caldă, dar uşor instabilă. Cerul va fi parţial noros şi, mai ales în prima parte a zilei, vor fi ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Sursa: stiripesurse.ro/ capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!