Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
GENERAL

Înaltă trădare la Moscova. O arestare care are legătură și cu Scutul Antirachetă de la Deveselu

TASS 44363931

Agenția de presă TASS a anunțat că judecătorii din Lefortovo au admis o cerere de arestare pe numele lui Alexander Kuranov. În vârstă de 73 de ani, Kuranov lucrează încă din anii 1970, din epoca sovietică în domeniul rachetelor hipersonice.

Acum el conducea o unitate de cercetare specializată în tehnologiile hipersonice, aplicate în domeniul militar. Kuranov este deținut la Moscova.

Arestarea s-a făcut la cererea FSB (Serviciul Federal de Securitate) sub acuzația de înaltă trădare
Judecătorii au acceptat cererea și savantul a fost plasat în arest pentru perioada 12 august – 9 octombrie. Pe surse, se spune că acuzațiile susțin că el ar fi dat secrete ale tehnologiei militare unui contact străin, iar alții spun că e vorba de adevărate seminarii organizate cu oameni de știință din întreaga lume. Sursele citate de TASS spun că americanii și chinezii erau interesați de aceste informații.

Alexander Kuranov conducea Centrul de Cercetări Hipersonice din Sankt Petersburg, administrat de holdingul Leninets. Ca parte a atribuțiilor sale în Institut, Kuranov conducea și programul Ayaks, rachetele hipersonice rusești.

Rachetele hipersonice sunt, potrivit surselor de la Kremlin, cea mai nouă generație de arme dezvoltate de Rusia. Racheta de croazieră Tsirkon, testată luna trecută în Marea Albă, a dat ocazia Rusiei să afirme că acest tip de armă permite să fie lovită orice țintă din lume, fără a avea vreun efect scutul antirachetă al NATO.

De altfel, motivația continuării întregului program Ayaks este că a fost dezvoltat sub presiunea apariției scutului, scut din care, după cum știți, face parte și baza de la Deveselu, din România. Construcția scutului a fost motiv de multe declarații belicoase la adresa României.

Unii analiști comentează deja că arestarea lui Alexander Kuranov este un răspuns la o acțiune din Postdam, Germania. Aici a fost arestat un funcționar al Ambasadei Marii Britanii care, începând cu noiembrie 2020, ar fi vândut secrete militare unui colaborator al serviciilor secrete rusești.

Ambele cazuri sunt în plină evoluție la această oră.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.