ÎNALT OFICIAL! Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Arad

Un înalt oficial de la nivelul Ministerului Apărării Naționale (MApN) a explicat pentru STIRIPESURSE gradul de implicare a instituției în ancheta generală declanșată de executarea unui asasinat la comandă cu bombă la Arad.

Potrivit acesteia atât MApN cât și serviciul secret militar, Direcția de Generală de Informații a Armatei (DGIA), pun cap la cap piesele de puzzle generate de evenimentul violent din vestul țării.

”Nu suntem implicați ca structură în mod oficial în această anchetă, dar pe baza planului de cooperare asigurăm tot suportul informativ și toată expertiza ce o avem pentru rezolvarea acestei probleme care vizează România, nu neapărat numai Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În aceste condiții pot spune sub rezerva anonimatului că atât MApN cât și DGIA, prin specialiștii pe care îi avem în Academia de Tehnică Militară, specializați în armament și muniții, vom face verificările noastre cât și expertizele noastre.

În primul rând am declanșat o inventariere în toate depozitele militare ale MApN pentru a fi perfect siguri că sursa și proveniența acelui explozibil nu poate fi de la MApN sau altă structură românească.

Luăm toate măsurile în plan informativ și comunicăm orice informații avem cu toate instituțiile pentru deslușirea acestei chestiuni”, a explicat pentru STIRIPESURSE înaltul oficial din cadrul Ministerului Apărării Național, consultat pe tema anchetei asasinatului cu bombă de la Arad.

Întrebat ce anume se verifică în cadrul controlului demarat sursa citată a precizat că se verifică în detaliu atât muniția existentă cât și cantitățile și tipurile de explozibil existent în toată țara.

Aceeași sursă a opinat pentru STIRIPESURSE că cel mai probabil că urmare expertizării științifice a urmelor de la fața locului a materialului folosit în explozie se va dovedi că substanța nu putea avea proveniență românească.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!