Înalt diplomat european, dezvăluiri despre intențiile amenințării nucleare din partea Rusiei

Markus Ederer, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Rusia, a declarat joi că autorităţile ruse iau în discuţie posibilitatea utilizării armei nucleare într-un mod “tactic” în scopul dezamorsării conflictului iscat de invadarea Ucrainei, relatează EFE.

„În anumite cercuri există o dezbatere despre folosirea armelor nucleare tactice. Nu este vorba despre un “Armaghedon” nuclear, ci de a arăta că, dacă inamicul continuă să progreseze, armele nucleare sunt o opţiune”, a spus Ederer în timpul unei intervenţii la Subcomisia pentru drepturile omului din Parlamentul European.

Referindu-se la posibila ameninţare cu arme atomice din partea regimului preşedintelui rus Vladimir Putin, Ederer a precizat că UE nu are “agenţi de informaţii” care să poată furniza astfel de date. El a subliniat că a existat o “schimbare în formularea strategiei de securitate a Rusiei”.

Citiți și:  BREAKING NEWS! Anuntul asteptat de intreaga planeta. Putin se adresează poporului rus

„Un dispozitiv nuclear poate fi utilizat pentru a opri un atac convenţional împotriva Rusiei. Este o doctrină a escaladării pentru dezamorsarea conflictului”, a explicat el, subliniind că nu ştie clar dacă se va recurge la forţa atomică în actuala criză.

„Nu ştiu dacă vor fi folosite arme nucleare, nu spun asta îndeosebi acum în contextul actual”, a insistat responsabilul european.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *