In TARA cu vaccinați 87% dintre adulți, AU EXPLODAT cazurile de COVID. Se introduc ‘pașapoarte corona’

Norvegia va oferi a treia doză dintr-un vaccin anti-COVID-19 tuturor persoanelor cu vârsta peste 18 ani şi va acorda municipalităţilor opţiunea de a folosi ”paşapoarte corona” ca modalitate de a combate o nouă recrudescenţă a infectărilor, a precizat vineri guvernul, potrivit Reuters.

Norvegia a oferit până în prezent doza a treia doar celor cu vârsta peste 65 de ani, scrie agerpres.ro.

”Toţi cei cu vârsta peste 18 ani vor primi o a treia doză anul viitor”, a declarat prim-ministrul Jonas Gahr Stoere într-o conferinţă de presă.

Norvegia a sistat la finalul lunii septembrie ultima măsură de lockdown care, timp de 18 luni, a restricţionat interacţiunile sociale şi a afectat multe activităţi comerciale.

Ţara nu va intra însă din nou în lockdown, a spus Stoere.

Dar deşi 87% dintre adulţii din Norvegia au primit cel puţin două doze dintr-un vaccin împotriva COVID-19, iar 70% din totalul populaţiei a fost inoculată, infectările şi spitalizările sunt în creştere rapidă în prezent.

Norvegia foloseşte seruri produse de BioNTech – Pfizer şi Moderna în cadrul campaniei sale de vaccinare care, începând din septembrie, include toate persoanele cu vârsta peste 12 ani.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *