In ROMANIA cand? Sute de medici canadieni protestează din cauză că au salarii… prea mari! Cât câştigă pe an un medic, în Canada

Mai mult de 500 de medici din oraşul canadian Quebec au iniţat un protest faţă de mărirea salariilor pe care le încasează, potrivit cnbc.com

„Noi, doctorii din Quebec care credem într-un sistem public puternic, ne opunem recentelor măriri de salarii negociate de federatie medicale care ne reprezintă”, se arată în petiţia semnată de medici și de zeci de studenți la medicină.

„Creșterile salariale sunt cu atât mai șocante, în condițiile în care asistentele noastre, funcționarii și alți specialiști se confruntă cu condiții de muncă grele, în timp ce pacienții noștri nu au acces la serviciile medicale solicitate din cauza tăierilor bugetare drastice din ultimii ani și a centralizării puterii în Ministerul Sănătății. Singura care a rămas imună în urmă taierilor bugetare este remunerația noastră”, sunt motivele care stau la baza protestului medicilor.

Mai mult de atât, medicii care susţin această petiţie vor să înapoieze sistemului de sănătate canadian banii alocaţi pentru creşterea remuneraţiilor lunare.

VEZI SI:SOCANT: Cum a ajuns să arate Michael Schumacher la patru ani de la accident – Detalii infioratoare despre starea lui de sanatate

Salariul brut al unui medic specialist canadian este de aproximativ 260.924 dolari pe an, iar cel al unui medic de familie poate atinge la 211.717 dolari.

Totuși, impozitele sunt foarte mari, iar urmă cu doi ani, un medic mărturisea că a rămas cu 136.906 dolari, dintr-un brut de 231.033 dolari.

Sursă: cnbc.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile