In plin scandal pe PNRR, Florin Cîţu ANUNTA: Vin miliardele de euro de la UE!

Premierul României, Florin Cîțu, a vorbit, sâmbătă, la Sibiu, despre modul în care investitorii din România trebuie să fie pregătiţi în perioada următoare pentru a se putea folosi în economie fondurile din PNRR.

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Sibiu, că investitorii din România trebuie să fie pregătiţi în perioada următoare pentru a se putea folosi în economie fondurile din PNRR, de 29,2 miliarde euro, cei 46 miliarde de euro fonduri europene pentru exerciţiul financiar actual şi cel puţin 60 de miliarde de lei, bani de la bugetul de stat care vor fi anual alocaţi la capitolul de investiţii.

“O zi plină astăzi la Sibiu. Am început în forţă cu două întâlniri cu oamenii de afaceri din Sibiu, cei mai mari angajatori, de cel puţin o oră fiecare. Mesajul este foarte clar şi vreau să mă văd cu aceşti oameni, pentru că în România vor intra, până în 2026, 76 miliarde euro.

Noi pregătim terenul pentru aceşti bani, dar aceste investiţii vor fi implementate cu ajutorul sectorului privat. Este nevoie de fiecare companie din România, să se pregătească, să ştie că urmează aceşti bani şi să îşi dezvolte capacitatea de producţie. Am spus că ne pregătim pentru o guvernare de opt ani şi să fie investitorii pregătiţi că acestea sunt sumele pe care le vom găsi în economie.

Citiți și:  Orban către Cîțu: "Băi nesimțitule!" Jigniri FARA PRECEDENT la finalul ședinței solemne din Parlament

Fără ca ei să fie pregătiţi, nu vom putea lua aceşti bani. Investiţiile le facem din PNRR, sunt 29,2 miliarde euro în PNRR, fonduri europene de 46 de miliarde şi, bineînţeles, un buget minim de investiţii de la bugetul de stat de cel puţin 60 miliarde de lei”, a afirmat Cîţu.

Nu vor fi măriri de taxe şi nu se vor introduce altele noi
Premierul a adăugat că a transmis din nou şi un mesaj “foarte clar” cu privire la faptul că, în perioada următoare, nu vor fi măriri de taxe şi nu se vor introduce unele noi.

“Mesajul a fost foarte clar, am menţinut ceea ce spun din primul moment de când am preluat mandatul de ministru de Finanţe şi apoi mandatul de premier în decembrie: nu vom creşte, noi, taxe, nu vom introduce altele noi. Acest lucru rămâne, să fie foarte clar, ca să fie predictibilitate”, a arătat prim-ministrul.

Citiți și:  S-a aflat ce vor să facă, de fapt cu Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă (SURSE)

Florin Cîţu a menţionat că a discutat cu reprezentanţii firmelor din Sibiu şi despre modificările care trebuie făcute la Legea achiziţiilor publice şi ghidurile pentru accesarea fondurilor europene.

“Vom modifica Legea achiziţiilor publice. Am vorbit şi despre ghidurile fondurilor europene şi acolo lucrurile trebuie modificate ca să fie mai simplu. Ştim deja ce avem de făcut, s-a văzut în prima parte a anului că ştim ce avem de făcut”, a susţinut şeful Guvernului.

Florin Cîțu a susținut că rezultatele economice din acest an sunt foarte bune, în condiţiile în care România este printre puţinele ţări din UE cu creştere economică, iar venitul mediu real al populaţiei creşte.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!