În orașul care este pe primul loc la șomaj, PRIMARUL ridică un MINICARTIER de locuinţe sociale, pentru 40 de familii de țigani. Casele vor avea etaj

Pentru a răspunde cererilor din partea tiganilor care nu dispun de un adăpost, Primăria Buzău va construi 40 de locuinţe modulare, cu parter şi etaj, în cartierul Simileasca. Până nu demult, aici au existat câteva locuinţe modulare tip container, dar care nu s-au bucurat de succes în rândul tiganilor care ar fi trebuit să le ocupe.

Din ziarul “h”Adevarul aflam:

Locuinţele sociale constituie o problemă serioasă a municipalităţii buzoiene, care în prezent nu dispune de suficiente locuri pentru persoanele vulnerabile.

Soluţia o constituie construirea de locuinţe sociale, din fonduri proprii, deoarece clădirile sociale care aparţin Primăriei sunt insuficiente şi multe dintre ele au nevoie de reparaţii urgente.

Primăria Buzău va construi 40 de locuinţe modulare, cu parter şi etaj, în cartierul Simileasca. În acest sens, Comisia de Urbanism a Primăriei Buzău a hotărât să avizeze favorabil un Plan Urbanistic Zonal pentru strada Depozitului.

Viitoarele locuinţe sociale vor fi P+1 şi vor fi amplasate în rânduri, cu mici spaţii verzi între ele, pentru a îndeplini unele cerinţe ale celor care le vor locui.

”Ştiţi bine că au fost multe situaţii destul de ciudate, cu fel de fel de distrugeri provocate în aceste locuinţe, motiv pentru care primăria municipiului Buzău a optat pentru aceste locuinţe înşiruite, pentru ca fiecare beneficiar să aibă propria locuinţă, un mic spaţiu verde în faţa locuinţei, astfel încât să-i asigurăm condiţiile unui trai minim necesar”, a declarat Ionuţ Apostu, viceprimar.

Până nu demult, pe strada Depozitului au mai fost amplasate câteva locuinţe modulare tip container, dar care nu s-au bucurat de succes în rândul celor care ar fi trebuit să le ocupe.

În primăvara anului 2020, pe strada Depozitului a avut loc o mică revoltă a locuitorilor din zonă, care nu au vrut să accepte ca în containerele-apartament să fie cazate în carantină persoane suspecte de COVID-19.

Aici ar urma să fie mutaţi şi o parte dintre chiriaşii clădirilor din centrul vechi al oraşului. Primarul Constantin Toma a vorbit despre eliberarea acestor case şi renovarea lor cu ocazia anunţării proiectului de transformare a bazarului în sediu secundar al Primăriei Buzău.

”O să facem locuinţe sociale ca să reuşim să îi mutăm de aici pe oamenii ăştia pentru că unii au fost puşi aici şi nu plătesc nimic de ani de zile”, declara primarul Constantin Toma, în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!