“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICPOLITICA

În mandatele lui Iohannis bugetul SRI a crescut de 5 ori!

1 liviu dragnea intrebat daca va candida la prezidentiale sigur nu scaled 1

Despre „lucrul bine făcut”: În mandatele lui Iohannis bugetul SRI a crescut de 5 ori!

Dacă vă întrebați dacă există un lucru în România care să fie bine făcut și care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 10 ani, răspunsul e simplu:

Da, există! Există un sistem care chiar funcționează la nivelul statului român și acela e… Sistemul, sau „Deep State”-ul – cum îi zice parteneru’ strategic, sau – mai „pe vechi” – Securitatea!
Mai voiați vreo dovadă? Vă dau eu una irefutabilă: Bugetul României și interesanta sa istorie din ultimii ani!

Dacă vă spun că bugetul SRI crește și în 2024 cu 25% față de 2023 deja nu mai e o știre, așa cum nu e o știre că un avion aterizează acum pe pista deja Otopeni. Cu toții eram siguri că așa se va întâmpla… de fapt e mai probabil ca un avion să aterizeze în afara pistei de pe Otopeni decât ca bugetul SRI să nu crească față de anul precedent!

Căci, în 8 din cei 10 ai mandatului lui Klaus Werner Iohannis, bugetele SRI au crescut – după cum urmează:
– În 2015 față de 2014 cu 26,36% mai mare (în chiar primul an de mandat al lui Iohannis!!!);
– În 2016 față de 2015 cu 20% mai mare;
– În 2017 față de 2016 cu 9,4% mai mare;
– În 2018 față de 2017 cu 13% mai mare;
– În 2019 față de 2018 cu 11,64% mai mare;
– În 2022 față de 2021 cu 8,29% mai mare
– În 2023 față de 2022 cu 20% mai mare;
– În 2024 față de 2023 cu 25% mai mare – în ultimul an de mandat al lui Iohannis (cert, Primul turist al țării va avea o pensie liniștită)!!!
That’s a fact! – cum spune parteneru’ strategic!
Doar în 2021 bugetul SRI a fost mai mic față de 2020 cu 0,84% (care de fapt e o stagnare) și mai ales în 2017 față de 2016 – cu 9,4% mai mic.
Ca să înțelegem mai bine cum stă treaba vă voi spune doar că în 2013 bugetul SRI a fost de 1,11 miliarde lei, iar în 2024 va fi de 5,45 miliarde lei (adică 1,1 miliarde Euro!!!), respectiv de 4,95 ori mai mare!

Încă odată, să repetăm:
În cei 10 ani de mandat al lui Iohannis BUGETUL SRI A CRESCUT PRACTIC DE 5 ORI, sau mai exact cu 495%!!!
Trebuie spus că nici acum 10 ani, când Iohannis a început să hrănească bine „principalul furnizor de securitate al țării”, SRI nu stătea deloc rău… Într-un articol din 29 septembrie 2014, Lucian Davidescu ne dădea următoarele informații „brute”, fără interpretări, care ne făceau să ne simțim în siguranță și să avem feelingul ăla de „Patria a Priori”:
„Am analizat comparativ exclusiv serviciile de informaţii interne, cu atribuţii similare (contraspionaj, prevenirea terorismului şi crimei organizate, ameninţările la adresa siguranţei naţionale), din cele mai mari 10 ţări NATO. Datele au fost culese din surse publice: rapoarte publice, bugete sau articole de presă (tabelul în format mai mare pe riscograma.ro).

Iată sumarul rezultatelor:
Cele 10 ţări au o populaţie de 800 de milioane de locuitori şi un total de aproximativ 56000 de agenţi (mai mult sau mai puţin) secreţi în serviciile respective. România se evidenţiază prin:

1. Numărul absolut: Personalul de 12.000 de agenţi secreţi e depăşit doar de al FBI. În total, cu 2,5% din populaţia grupului de ţări, România are mai mult de 15% din agenţi.

2. Proporţia faţă de populaţie: Există 60 de angajaţi în serviciile interne la suta de mii de locuitori. Următorul clasat, Polonia, are 13 de angajaţi. Media este de 7 iar ultimul clasat este Italia, cu 2,7.

3. Bugetul SRI are cea mai mare pondere în cheltuielile publice: jumătate de procent, de cinci ori mai mult decât media celor 10 state este de o zecime de procent. FBI se descurcă cu doar o şeptime de procent din cheltuielile publice totale ale SUA. Şi în termeni absoluţi, SRI reuşeşte să cheltuiască mai mult decât serviciile omoloage din Germania, Franţa, Italia sau Polonia. Totuşi, bugetul raportat oficial de serviciul francez DGRI, de doar 41 de milioane de euro, pare subevaluat în raport cu necesarul.

4. SRI este singurul serviciu care ţine numărul de angajaţi la secret. Turcia, Polonia şi Italia furnizează către presă măcar cifre aproximative, în timp ce restul sunt publice. Pe de altă parte, bugetul instituţiei este public, lucru care nu se întâmplă în Marea Britanie şi Italia unde cifrele furnizate sunt globale pentru toate serviciile de informaţii, sau în Franţa, unde cifra de 41 de milioane de euro prezentată oficial este mult subevaluată faţă de realitate.

5. SRI este singurul serviciu militarizat, cu excepţia Turciei, care a început demilitarizarea acum 20 de ani şi mai are acum sub 5% personal cu grade. De asemenea, este aparent singurul unde întreaga activitate este considerată “informaţie clasificată” din oficiu, nu doar de la caz la caz.”

Asta era în 2014…Eh, intre timp stăm de 5 ori mai bine! Cert, între timp am și evoluat: acum avem parte de mai mult Cyberint, de inginerie socială, de instrumentare a dosarelor penale, de mai mult control al avocaților, de și mai mare implicare în economic social și politic… suntem bine! Și o să fim și mai bine… Căci se pare că adevăratul program de țară al lui Iohannis nu a fost „România educată” ci „România controlată”… și ăsta chiar a reușit!
Cum necum, cert e că Iohannis a reușit în cei 10 ani de mandat să nominalizeze prim-miniștri care i-au făcut din SRI primul serviciu de informații interne din Europa, doar Cioloș și Ciucă îndrăznind să umble la bugetul SRI (probabil și pentru că erau din alte structuri!). Cei mai prietenoși cu serviciile lui Iohannis au fost, evident, Victor Ponta (prim-ministru în perioada 2014 când a fost făcut bugetul pe 2015, cel cu 26,36% mai mult pentru SRI) și… Marcel Ciolacu, cel care a cadorisit cu un extra 25% bugetul SRI din 2024. Ce simetrie… câtă perfecțiune… ce minunată coincidență!

La fel de interesant e faptul că, deși suntem la margine de imperiu, la granița „lumii civilizate”, acolo unde, întâplător, are loc chiar acum și un „război ilegal, nejustificat și neprovocat”, nu securitatea externă este prioritatea noastră, căci SIE are pentru 2024 o creștere bugetară de doar 1,75%… nu rușii, chinezii, iranienii sau marțienii îi îngrijorează pe cei de la conducerea statului nostru… NUUUU! Românii! Românii sunt adevăratul pericol pentru ei! Cetățeanul român trebuie supravegheat, controlat și pedepsit (dacă greșește, evident!)… România este singurul câmp de luptă pentru guvernanții României!
Cert, în ultimii 10 ani, de când bugetul SRI a crescut ne simțim și suntem mai siguri: avem mai puține droguri de cât acum 10 ani, mai puțină criminalitate organizată, nu avem teroriști (decât ăla de la Arad care a aruncat în aer o mașină – dar ăla nu se pune!) și mai ales, avem mai puțină corupție – se știe!!!

Totul e bine și frumos, suntem în siguranță deplină și Patria e a priori… deci „se merită banii”!
Suntem bine!
Și o să fim și mai bine! Pentru că vom continua în aceeași direcție! De unde știu?
Păi e simplu: în 2024 a crescut și bugetul STS cu 28,58% față de 2023! Doar în 2019 a crescut cu mai mult, cu mult mai mult, respectiv cu 70% (!!!), dar atunci trebuia reales Iohannis, era normal!
Deci totul e bine, dacă înțelegi cu adevărat cuvântul Ecleziastului: „Am văzut tot ce se face sub soare; și iată că totul este deșertăciune și goană după vânt!” (1: 14)
Totul! Mai puțin Securitatea și bugetele sale mereu crescânde!
„Patria a Priori!”

Autor – Dan MV Chitic

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.