În lipsa locurilor de muncă / Romancele, ademenite cu joburi în VIDEOCHAT

vc

La o simplă căutare pe site-urile specializate în recrutarea forței de muncă, primele oferte de lucru sunt ale companiilor din domeniul videochatului.

Piața muncii suferă de o acută criză de joburi, ceea ce face ca mulți tineri să ia calea străinătății. Profitând de rata mare a șomajului din anumite județe, marile companii bucureștene lansează ofete pentru tinerele dornice de un câștig rapid și relativ ușor: „hostess online”.

Dincolo de discuțiile iscate pe marginea acestui subiect, videochatul este, în realitate, o afacere profitabilă, care atinge, în România, cifre exprimate în sute de mii de euro anual. Salariile sunt și ele pe măsura muncii prestate, ceea ce determină tot mai multe buzoience să accepte acest job.

Citiți și:  Decizia Avocatul Poporului: condiţionarea contractului de muncă de vaccinare, neconstituţională!

De exemplu, un anumit angajator caută „hostess online”, căreia îi oferă, pentru început, un salariu cuprins între 700 și1000 $, plus un comision intre 50 și 70%. Pe lângă această remunerație care ar face invidios orice salariat, angajatorii mai oferă „training personalizat, concursuri cu premii, bonusuri de performanță, locatie discretă, intimitate, asigurare medicală, sedinte foto si make-up profesionale, cazare gratuită și contract de muncă.”

Interesant este că acest tip de anunț prinde foarte bine în căutările romancelor fără un loc de muncă. În numai câteva zile, anunțurile pentru „hostess online” strâng câteva mii de vizualizări și zeci de C.V.-uri aplicate. Mai mult decât atât, în ultima perioadă, anunțurile de angajare în acest domeniu au invadat și rețelele de socializare.

Citiți și:  Decizia Avocatul Poporului: condiţionarea contractului de muncă de vaccinare, neconstituţională!

CITESTE SI: Studentele din Romania care castiga 40.000 de dolari pe luna din videochat

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.