In curand vor ajunge istorie si in Romania

Liderii AUR, mormant dupa rezultatul din Moldova. Duminica anuntau ca „vom face istorie”

Copresedintii AUR, George Simion si Claudiu Tarziu, nu au avut inca nicio reactie dupa rezultatul dezastruos obtinut de AUR la alegerile din Moldova, desi au trecut 12 ore de la publicarea primelor date oficiale. AUR a obtinut 0,49% in contextul in care ei se laudau in urma cu o luna ca vor scoate intre 10-15%.

Duminica, Claudiu Tarziu anunta pe pagina sa de Facebook ca AUR va trece pragul electoral si „va face istorie” in Moldova.

„Prezenta la vot in Republica Moldova este buna, iar in diaspora si mai buna. Ceea ce denota ca a renascut speranta. Toate informatiile si semnele primite de noi, AUR, arata ca vom trece pragul electoral. Singura necunoscuta este cu ce procentaj. Important este sa fim la o cota cit mai mare, pentru a putea sprijini un guvern reformist, pro-european si pro-romanesc.

Oricum ar fi, tin sa-i felicit pe colegii din AUR Basarabia care au dus o campanie excelenta: dinamica, indrazneata, inovativa, energica, plina de curaj si de empatie. Pe alocuri, fratii nostri au fost eroici! Vlad Biletchi, Valeriu Munteanu , Dorin Chirtoaca, George Simion, @Ramona Lovin, Victoria Grosu Vremes, Alex Bordian, Stela Florea, Tatiana Poting, Oleg Bodrug, Boris Volosatii, Ciprian Ciubuc, Daniel Rusu, Titus Paunescu, Marius Lulea si toti ceilalti ostenitori (lista e prea lunga ca sa ii pot mentiona pe toti) de aici si de dincolo de Prut, pentru o Basarabie infloritoare si pentru Romania Mare, fac o reverenta dinaintea voastra! Dumnezeu sa ne ajute! Impreuna am inceput sa facem istorie!”, a scris Tarziu.

Citiți și:  Adio, certificat verde în România!? Răsturnare totală de situație

Luni, nicmeni din conducerea AUR nu sufla o vorba. De la Chisinau s-au auzit insa cateva reactii anemice din partea unor reprezentanti AUR Moldova.

„In mod cert, rezultatul nu corespunde cu felul in care a aratat campania si cu optiunile cu privire la Unire. Campania pentru PAS, au facut-o mai mult Presedintia si UE – vizitele la Berlin, Bruxelles, Varsovia, oficialii din Vest prezenti la Chisinau etc.

Maia Sandu si PAS au primit, prin cele doua scrutine, prezidential si parlamentar, un cec in alb, mai mult decat generos din partea cetatenilor.
Daca ei rateaza, Rusia, data viitoare, ne poate ighiti, la o noua criza, fara drept de apel.

Citiți și:  Scena politică sta pe un butoi de pulbere! Cine e în spatele AUR?

Dupa 20 de ani, Sandu, primeste exact ceea ce a primit Voronin in anul 2001 – toata puterea. Partea buna este ca Ciuma Rosie pleaca la cosul de gunoi al istoriei, lucru pentru care am noi luptat din prima clipa a aparitiei lor, ajungand sa ne batem si la propriu cu ei, pe strada.

Ramane sa vedem ce agenda vor face Bruxelles-ul si Berlinul pentru Republica Moldova, in urmatorii 4 ani.

Cerinta noastra, a unionistilor, este sa nu desconsidere, sa nu marginalizeze si sa nu se atinga de romanism. Tot ce-i romanesc, nu piere! Sunt si suntem cu inima impacata ca ne-am facut datoria fata de neamul romanesc si idealul Unirii!”, a scris Dorin Chirtoaca pe facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *