IN ATENTIA ROMANILOR! Se schimbă banii. Totul se decide în următoarele zile

O comisie special gândită pentru a creiona traseul României către zona euro a elaborat un raport amplu care urmează să fie asumat politic, până la finalul acestui an. Cu această ocazie, România își va fixa un interval clar în care să intre în grupul select al țărilor care folosesc deja moneda unică europeană.

A spus-o chiar vicepremierul Viorel Ștefan, prezent la o conferinţă dedicată capitalului românesc. România ar trebui să adopte euro în intervalul 2024-2026.

“Ieri a fost ultima întâlnire a comisiei pentru euro. Concluzia cea mai importantă este că s-a adoptat un scenariu care prevede ca termen 2024-2026. Aceasta se va realiza într-o propunere pe care Comisia o va adresa mediului politic, urmând ca pe baza înţelegerii să convenim asupra teremenului final. Această comisie nu are o componenţă politică, în egală măsură are reprezentanţi ai mediului academic, banca naţională şi mediul de afaceri. Întreaga societate trebuie să fie de acord cu această concluzie. Până ala finalul anului vom veni cu forma finală a parcursului de aderare. “, a spus Ștefan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *