În 10 SECUNDE vom putea afla dacă avem COVID-19!

S-a inventat testul care îți spune în 10 secunde dacă ai COVID. Acesta ar exista în Turcia, cercetătorii din această țară susținând că au inventat un test rapid pentru COVID-19.

Cei care îl vor folosi, vor putea afla răspunsul în doar 10 secunde. Potrivit specialiștilor, acesta ar avea o precizie de 99% și nici nu ar mai fi necesar tamponul nazal, un elemente incomod pentru mai multe persoane, informează Euronews.ro.

Testul ar putea numele de Diagnovir, așa cum este folosit chitul de testare elaborat de oamenii de știință de la Universitatea Bilkent. El utilizează nanotehnologia pentru a detecta COVID-19. Proba este prelevată din gura pacientului cu un tampon, iar apoi este amesteactă cu o soluție. Ulterior, se adaugă un cip de detectare a agentului patogen.

„Acesta detectează prezenţa agenţilor patogeni cu o precizie ridicată prin primirea unui semnal fluorescent”, a explicat Ali Aytac Seyman, cercetător la Centrul Naţional de Cercetare în Nanotehnologie, potrivit Euronews.ro.

Spre deosebire de testul PCR, care detectează materialul genetic prezent într-o probă, înainte de-al amplifica, chitul Diagnovri „se concentrează pe existenţa sau inexistenţa virusului folosind metode optice avansate”, scrie sursa citată.

Cercetătorii de la Universitatea Bilkent așteapta aprobarea autorităților din Turcia pentru Diagnovir, ca mai apoi să poată produce în masă noile tipuri de teste. Într-un final, aceștia speră să poată înlocui testele PCR în lupta cu noul coronavirus.

„Aflarea rapidă a faptului că o persoană este pozitivă pentru a o pune apoi în carantină este foarte importantă pentru a pune pandemia sub control (…) Coronavirusul este o particulă cu un diametru de 150 nanometri”, a declarat rectorul Universității Bilkent, potrivit sursei citate.

Pandemia de COVID continuă să facă prăpăd în Europa, inclusiv în România. În prima zi a lui 2021, pe 1 ianuarie, COVID, potrivit ultimului bilanț prezentat de Grupul de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, au fost confirmate 636.201 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 566.365 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.938 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.