IMPORTANT! Vaccinul anti-Covid AstraZeneca si riscul de DECES in cazul infectarii cu SARS-CoV2

Datele de analiză a vaccinului anti-Covid produs de AstraZeneca arată că o doză a serului duce la un risc de deces cu 80% mai mic, a declarat Health Public England (PHE). Agenția spune, de asemenea, că eficiența vaccinul Pfizer/BioNTech crește de la aproximativ 80% după o doză, la 97% după cea de-a doua.

PHE a subliniat că este primul studiul care măsoară rata de protecție împotriva a vaccinului AstraZeneca împotriva decesului, pe baza datelor din lumea reală.

Studiul a analizat noile cazuri simptomatice de Covid-19 între decembrie 2020 și aprilie 2021 și persoanele care au murit în termen de 28 de zile de la testul pozitiv.

Persoanele care au primit o doză unică de vaccin AstraZeneca au fost protejate în proporție de 55% împotriva decesului, iar cele vaccinate cu o singură doză de Pfizer – 44%, comparativ cu persoanele nevaccinate.

„Combinat cu protecția pe care o oferă vaccinurile pentru a nu contracta boala în primul rând, ajungem la un procent de aproximativ 80% protecție împotriva mortalității la persoanele vaccinate cu o singură doză, cu oricare dintre vaccinuri”, susține PHE.

Într-un alt set de date, PHE estimează că două doze de vaccin Pfizer/BioNTech reduc riscul spitalizării cu 93% pentru cei peste 80 de ani.

Sursa: smartradio.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!