IMPORTANT Toți românii care au cont bancar, în ALERTA! Imediat vă ia banii

Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF a introdus un nou sistem de urmărire a celor care au datorii neachitate. Este doar una din măsurile anunțate de ministrul de Finanțe, alături de modificarea termenului pentru declarația unică pe venit

Minstrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat joi ultimele măsuri adoptate la nivelul ministerului pe care îl conduce. Între ele, se pot remarca introducerea sistemului electronic pentru popriri, dar și prorogarea termenul de depunere a declarației unice.

Sistemul electronic pentru popriri

”Am introdus sistemul electronic pentru popriri.

Posibilitatea înființării și ridicării popririlor bancare de către organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară se va realiza cu operativitate, în timp real.

Disponibilitățile bănești existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare, fără a mai fi necesară întreprinderea și a altor demersuri din partea contribuabililor”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Declarația unică
”Am extins termenul de depunere a declarației unice până la data de 25 mai.

Ordonanța pentru modificarea Codului de procedură fiscală și prorogarea termenului de depunere, până pe 25 mai, pentru declarația unică pe venit și pentru cererea privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Restructurarea datoriilor pentru companii
”Am extins termenul și am eliminat plafonul de 1 milion lei din OUG 6 / 2019.

Am stabilit un nou termen pentru depunerea intenției de restructurare, respectiv 1 februarie – 31 martie 2020.

Am avut o prorogare a termenului de depunere a cererii de restructurare, respectiv la 8 februarie 2020 până la 31 iunie 2020.

Am eliminat plafonul de 1 milion lei să poată beneficia toată lumea de măsura de restructurare”, se mai arată în mesajul ministrului de Finanțe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.