Important pentru TOTI romanii. Guvernul pregateste o REFORMA DE PROPORTII in Romania. Breaking news

Premierul Florin Cîțu a anunțat faptul că în interiorul Guvernului se lucrează la o reformă de amploare a sistemului de pensii, în așa fel încât țara noastră să fie pregătită pentru ieșirea din sistem a ”generației decrețeilor”. În aproximativ 15 ani, va urma un val uriaș de pensionări, iar actualul sistem de contributivitate nu va putea susține cheltuielile, de aceea este nevoie de o schimbare.

”Reforma sistemului de pensii trebuie să aibă ca obiectiv sustenabilitatea sistemului de pensii. În România, știți foarte bine, că în 15 ani vor ieși la pensie cei vârsta mea, adică cei născuți în perioada 70-74, a fost aceea decizie a lui Ceaușescu și nu vom mai putea să susținem, cei care sunt atunci în câmpul muncii. Nu este o problemă care este doar a României și alte state au avut-o. M-am uitat puțin la alte state, cum au rezolvat ei și această reformă nu se face de pe o zi pe alta, nu este doar o lege a pensiilor. Trebuie să umblăm pe mai multe paliere și durează câțiva ani să implementezi, dar și câțiva ani să producă efecte. De aceea am zis că avem timp până în 2026 să o reformă importantă, la care lucrăm împreună cu Banca Mondială, deci nu inventăm noi apa caldă în România.”, a spus Florin Cîțu, la Radio Guerrilla.

Citiți și:  ANUNTUL lui Cîțu. NU E NICIO ȘANSĂ ca reforma pensiilor prin PNRR să fie negociată cu UE: E IMPOSIBIL

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!