IMPORTANT pentru romani. S-ar putea aplica de la 1 noiembrie!

PSD vrea reducerea T.V.A. pentru lemnele de foc. USR PLUS a votat cot la cot cu cei de la PSD, în Comisia de buget a Senatului, pentru a da aviz pozitiv unui proiect legislativ ce stipulează reducerea T.V,A. pentru lemnele de foc.

PSD vrea reducerea T.V.A. pentru lemnele de foc. USR PLUS a votat împreună cu PSD pentru aprobarea unui proiect de lege respins de Guvern.

Inițiativa prevede un sprijin concret pentru cei care se încălzesc în mediul rural cu leme de foc.

Se întrevede o nouă alianță politică? Liberalii au pierdut la vot
Senatorii PSD și cei ai USR PLUS au votat împreună, în Comisia de buget a Senatului, amendamentele social-democraților la legea care prevede reducerea taxei pe valoarea adăugată pentru lemnul de foc.

Comisia de buget a Senatului a dezbătut marți, 21 septembrie, proiectul PSD privind reducerea TVA de la 19% la 5% pentru lemnul de foc. Impactul bugetar calculat pentru această măsură ar fi de 150 de milioane de lei, TVA care urmează să nu mai fie incasată.

În cadrul dezbaterilor a fost supus la vot un amendament propus de PSD, privind aplicarea acestei măsuri de la data de 1 noiembrie 2021. Senatorii PNL s-au abținut, în vreme ce senatorii USR PLUS au votat „pentru”, alături de senatorii PSD, scrie stiripesurse.ro.

Decizia momentului pentru cei cu centrale termice de apartament! Legea votată astăzi de Parlament
În final, propunerea legislativă a primit un raport favorabil, urmând să fie supusă votului în plenul Senatului. Senatul este, în acest caz, prima cameră sesizată. Decizia finală aparține Camerei Deputaților

Guvernul Cîțu nu a dorit reducerea cotei de TVA pentru lemnul de foc
Trebuie amintit faptul că guvernul Cîțu nu a dorit reducerea cotei de TVA pentru lemnul de foc livrat populației la 5% de la 19%.

Asta în condițiile în care prețul lemnului de foc a explodat în ultimii ani, iar cei mai afectați sunt oamenii cu venituri mici, din mediul rural, care nu au încălzire pe gaze naturale.

Proiectul legislativ nu a primit aviz pozitiv în cadrul Guvernului, propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PSD făcând referire în primă instanță la ”introducerea cotei de TVA de 5% pentru comercializarea de masă lemnoasă, cu destinaţia lemn de foc pentru populaţie, cu intrare în vigoare la data de 1 iunie 2022”.

Refuzul guvernului PNL a fost motivat, pe de o parte, de presupuse dificultăți de aplicare în practică dar și de scăderea veniturilor din TVA.

”Explicațiile oferite pentru acest refuz se referă, în primul rând la dificultățile de aplicare în practică, fiind necesar ca, la fiecare livrare de masă lemnoasă să se poată justifica utilizarea ca lemn de foc pentru populație și pe de altă parte, „ar condiționa aplicarea cotei reduse de statutul beneficiarului (persoană fizică), aspecte care aduc atingere inclusiv principiului neutralității fiscale”, a argumentat în luna august Guvernul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *