IMPORTANT pentru cei vaccinați cu Pfizer și Moderna. Dezvăluiri de ultimă oră ale specialiștilor

Ultimele cercetări au adus noi lămuriri privind cele două afecțiuni care apar, în general, după a doua doză de vaccin. Cercetătorii britanici au evaluat date din întreaga lume pentru a înțelege mai bine frecvența și factorii de risc pentru miocardită și pericardită, scrie Newsmedical.

Cele două afecțiuni au fost observate în urma vaccinării cu serurile bazate pe ARN messenger.

Experții la Siguranța medicamentelor din Southampton au folosit sisteme de raportare din Marea Britanie, Statele Unite și UE pentru a estima frecvența miocarditei și pericarditei după vaccinurile pe bază de ARNm, scrie Capital.ro.

Miocardita şi pericardita sunt boli inflamatorii ale inimii care pot apărea cel mai frecvent în urma infecţiilor sau a bolilor autoimune.

Rapoartele au sugerat că afecțiunile au fost mai frecvente în rândul bărbaților.
Ratele de raportare au sugerat că ambele afectiuni sunt foarte rare și că evoluția clinică tipică este ușoară, cu recuperare completă în majoritatea cazurilor.

Rapoartele au mai sugerat că cele două afecțiuni au fost mai frecvente în rândul bărbaților, au avut loc mai des după o a doua doză de vaccin și au afectat în principal persoanele mai tinere.

Cercetătorii arată că rata miocarditei și pericarditei va crește
Aceasta este o constatare importantă, deoarece, pe măsură ce vaccinarea din întreaga lume progresează, rata miocarditei și pericarditei va crește, susțin autorii studiului.

Autoritățile de reglementare ar trebui să continue să monitorizeze efectul pe care vaccinurile pe bază de ARN mesager le-ar putea avea asupra inimii.

O versiune pre-tipărită a lucrării de cercetare este disponibilă pe serverul medRxiv, în timp ce articolul este supus unei evaluări.

Miocardita și pericardita au fost recunoscute ca afecțiuni adverse rare după vaccinarea cu serurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna.

Prima dată au fost identificate în Israel în mai 2021, unde 148 de cazuri de miocardită au fost raportate în decurs de 30 de zile de la imunizare, de obicei după o a doua doză.

Acest lucru a determinat Ministerul Sănătății israelian să lanseze o investigație cu privire la o posibilă legătură între cazurile de miocardită și vaccinare. Ulterior, și alte cazuri de miocardită și pericardită au fost raportate în numeroase țări.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *