„Îmi pare tare rău, Pinocchio”, o piesă cu dedicaţie pentru Victor Ponta de la 1Q Sapro

pinponta
“Mai du-te, mă / Mai lasă-ne, / Nu las un om ca tine să conducă, / Ai nasul cât o autostradă lungă,/ Îmi pare rău, Pinocchio!”. Sunt versurile din refrenul unei noi piese semnate 1Q Sapro, “Îmi pare tare rău, Pinocchio”. “O piesă manifest”, spune cel care s-a ocupat de compoziţia muzicală, Mihai Alexandru, în timp ce autorul versurilor şi totodată cel care o şi cântă, 1 Q Sapro, spune că este o piesă ritmată pe care i-o recomandă lui Victor Ponta: “Este o melodie ritmată, dansantă, deci ar putea să o danseze şi să asculte mesajul: “Du-te, mă, şi lasă-ne”. Piesa asta e cum e domnul Ponta. El e foarte vesel aşa şi nu spune nimic. Piesa e foarte veselă, dar spune ceva. Lumea merită să o asculte şi să înţeleagă mesajul nostru: Veniţi la vot”.

Cunoscut românilor din 1993, ca lider al trupei Morometzii, 1-Q Sapro este unul dintre artiştii ale căror piese s-au auzit şi în stradă, la proteste, la manifestaţii electorale, ori pe stadioane, la meciurile naţionalei de fotbal. “România, trezeşte-te” s-a auzit de zeci de ori din 2008 până astăzi, dar nu suficient.

Artistul propune acum piesa, care are şi videoclip, “Îmi pare tare rău, Pinocchio”. „Mesajul piesei, cred, că este destul de clar. Când mă uit la domnul Ponta văd un administrator de bloc care, pentru a fi reales, umblă la fondul de rulment şi îi plăteşte unuia şi altuia şi gazul, şi apa, şi ce nu a plătit. Vorbele dânsului  emană foarte multă aroganţă şi o şmecherie din faţa blocului, o şmecherie – cu ghilimelele de rigoare – destul de proastă”, spune 1-Q Sapro aka Cezar Cristea pentru gândul.

Citiți și:  Traian Băsescu: Scenariu APOCALIPTIC pentru România

“A demonstrat extrem de multă incompetenţă în toţi anii ăştia cât timp a fost premier şi din promisiunile pe care le-a făcut nu s-a întâmplat mai nimic”, susţine artistul, care militează pentru prezenţa românilor în număr cât mai mare la scrutinul electoral. “Ne dorim pe cineva căruia să îi pese mai mult de oameni decât de funcţiile pe care le-ar putea avea. Bănuiesc că un om politic, când intră în politică, ar trebui să facă asta pentru binele celorlalţi, pentru comunitate, nicidecum pentru foloasele materiale pe care le-ar putea avea de acolo sau pentru a căpuşa statul, cum se întâmplă acum.

În general, partidele sunt pline de tot felul de mafioţi.  Acum,  mie mi se pare că, dacă iese Ponta, este ceva groaznic şi nu vreau să iasă băiatul ăsta preşedinte. Nu  are nici prestanţa necesară; mi se pare că nu merită”, mai spune rapperul.

Mihai Alexandru, cel care semnează muzica piesei, povesteşte că Îmi pare tare rău, Pinocchio s-a născut „simplu, în două-trei zile”. „Ne gândeam la Ponta”, glumeşte muzicianul. „Şi la tot ce ni se întâmplă, inclusiv la vot, dar extrem de serios. Ar trebui să vină un preşedinte care să continue ce au făcut bun ceilalţi şi care să dea în continuare în baronii locali; iar 80% dintre ei sunt din PSD”. Pentru Mihai Alexandru cea mai bună  alegere o reprezintă candidatul ACL pentru că, spune el, “este ceea ce ne trebuie nouă, românilor. Noi din firea noastră suntem aşa, mai zgubilitici, nu suntem organizaţi, în general. Iar omul ăsta face treabă”.

Citiți și:  Asta este o pesedistă rămasă repetentă la 45 de ani, în clasa a XI-a! PSD a promovat-o consilier județean, în locul unui prodecan!

Piesa a fost gata înainte de turul întâi şi seamănă cu premierul, spune autorul versurilor: “Domnul Ponta e foarte vesel şi nu spune nimic. Piesa e şi ea veselă, dar spune ceva”.

În plus, rememorează 1-Q Sapro procesul de fabricaţie al melodiei, “m-a inspirat ceva – dansul domnului Ponta când l-am văzut în acel show de talente. Este o melodie ritmată, dansantă, deci ar putea să o danseze şi să asculte mesajul: du-te, mă, şi mai lasă-ne” .

Ce cred cei doi artişti despre puterea pe care şi-ar putea-o câştiga românii cu o ştampilă? “Deja se vede câte manifestaţii sunt, câte luări de poziţii, ce reacţii sunt inclusiv la cei de afară, care vor să voteze şi sunt atenţi la ce se întâmplă în ţară. În momentele astea se întâmplă lucruri la care nimeni nu se gândea, iar oamenii trebuie convinşi să voteze”, militează pentru exercitarea dreptului de a alege Mihai Alexandru, în timp ce 1-Q Sapro îşi pune speranţa în generaţia care nu a ieşit la vot în turul întâi: “Sunt mulţi care nu au ieşit în primul tur gândindu-se că vor ieşi în al doilea, iar acum e momentul să o facă”.

Ce îşi doreşte Cezar Cristea aka 1-Q Sapro de la “Îmi pare tare rău, Pinocchio”? Să ajungă la un milion de vizualizări”, spune artistul. „Lumea să o asculte şi să înţeleagă mesajul piesei: “Veniţi la vot. Fiţi eroi în turul doi”.

E o piesă manifest? “Manifest va fi piesa următoare: România vrea o ţară normală. Urmăriţi-ne”, promite 1-Q Sapro.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile