IMBECILILOR!

imbecili

O „investigaţie jurnalistică” marca Antena 3 dezvăluie prezenţa numelui Băsescu în registrul de firme deţinut de un broker din Panama. O „contra-investigaţie” marca Informaţia Zilei dezvăluie prezenţa a sute de mii de nume româneşti în firme din afară, inclusiv ale „anchetatorilor” din trustul familiei Voiculescu.

Potrivit unei „anchete” realizate de Oana Stancu pentru Antena 3, o societate anonimă denumită Băsescu Investment INC apare înregistrată în Panama. Dezvăluirea este făcută cu ajutorul unui portal denumit Dato Capital, unde pot fi găsite nenumărate coincidenţe de nume.

Într-un material prezentat, ironic, cu titlul „DOVEZI INCENDIARE”, jurnaliştii de la Informaţia Zilei folosesc aceleași instrumente ca Oana Stancu, pentru a dezvălui faptul că, limitându-ne la acel portal, inclusiv Mihai Gâdea, Mircea Badea sau Adrian Ursu ar putea fi deținătorii unor societăți anonime din Panama, Regatul Unit sau Spania.

Astfel, conform Dato Capital, există două firme cu numele Gadea (sau Gâdea) în Panama, care funcționează sub denumirea de GADEA PRODUCCIONES. S.A. (2003) și GADEA S.A. (2005), 83 de firme Gadea în Spania și o GADEA LTD în Regatul Unit.

Acelaşi portal relevă existenţa unei firme denumite BADEA S.A. care funcționează în Panama şi a altor 12 care funcţionează în Spania şi Anglia. De asemenea, în Anglia există URSU TRANSPORT LTD, iar în Spania MARIUS URSU ADRIAN.

Într-un mesaj publicat la sfârşitul săptămânii trecute pe Facebook, Traian Băsescu neagă că ar avea firme înregistrate în Panama şi critică televiziunile care difuzează astfel de informaţii.

„Antena 3 şi RomâniaTV sunt, în opinia mea, expresia profundă a mizeriei în jurnalism. Să sugerezi că aş avea firme înregistrate în Panama reprezintă o minciună. Declar pentru orice român interesat că nu am avut niciodată şi nici nu am firme sau conturi bancare în străinătate”, a susţinut Traian Băsescu. – sursa: comisarul

ba1 ba2 ba3 ba4

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *