Imagini sfâșietoare: Copii de 4 ani, în combinezoane, cu mască și vizieră, plasați în carantină fără părinți

Videoclipuri cu copii din China, aflați în carantină în urma infectării cu coronavirus, au devenit virale pe internet. Materialele video înfurie tot mai mulți oameni care acuză politica guvernamentală zero-covid, relatează Der Spiegel.

O asistentă medicală a realizat mai multe videoclipuri, într-un spital din Putian, în provincia sudică Fujian, China, în care a surprins condițiile de carantină ce se aplică minorilor chinezi. Femeia a publicat materialele video pe rețelele de socializare, iar imaginile surprinse au stârnit consternare printre chinezi.

Un ziar local a citat-o pe asistentă, precizând că i-au dat lacrimile când a văzut sosind o ambulanță plină de copii singuri, fără părinți, care trebuiau să intre în carantină.

Copii de 4 ani, echipați cu combinezoane, mască și vizieră, plasați în carantină fără părinți
Un clip ajuns viral surprinde un băiețel din China, în vârstă de patru ani, infectat cu coronavirus și plasat în carantină de către autorități, fără părinții săi. Un alt material arată un copil care poartă combinezon și împinge o valiză spre camera din spitalul unde trebuie să se izoleze. Alt minor, purtând combinezon, mască sanitară și vizieră se împiedică și cade pe coridorul unui spital, din cauza unui rucsac mult prea mare și greu pe care îl poartă în spate.

„Mă doare inima când văd așa ceva”, s-a exprimat un utilizator online pe o rețea de socializare. „Îmi dau lacrimile”, a spus un altul. Toți copiii erau îmbrăcați în costume de protecție. Ultima ambulanță care transporta minorii la spital a întârziat – un copil plângea și se zbătea să nu fie luat din brațele părinților.

China aplică restricții dure. Politica „zero-COVID” stârnește revolte
Materialele video demonstrează, din nou, strategia dură pe care statul chinez o aplică în lupta cu coronavirusul de mai bine de un an și jumătate. China – la fel ca și alte țări asiatice – are o politică „zero-COVID” care urmărește să suprime virusul prin intermediul unor controale stricte, măsuri de carantină, teste în masă, urmărirea riguroasă a contactelor și izolări.

Atunci când apar focare de infecție, restricțiile sunt majore. După ce au fost raportate mai multe cazuri de infectare cu varianta Delta în Putian, autoritățile chineze au izolat metropola. Cinematografele, barurile și facilitățile publice au fost închise. Locuitorii pot să părăsească orașul doar în situații excepționale.

S-ar fi ridicat o propunere cu privire la purtarea unei dezbateri deschise pe tema strategiei dure aplicate de autorități, însă Guvernul nici nu a dorit să audă despre așa ceva. Autoritățile au precizat că o astfel de propunere nu este posibilă în prezent, lucru care a stârnit revolte printre chinezi.

Medicul Zhang Wenhong, specialist în boli infecțioase, a transmis că nici măcar vaccinul la scară largă nu ar putea să conducă la dispariția coronavirusului. „Lumea trebuie să învețe să coexiste cu virusul”, a mai spus el. Specialistul a ajuns, ulterior, să fie ținta unei campanii de denigrare din cauza afirmațiilor sale.

Potrivit sursei citate, chiar dacă părinții erau testați negativ la COVID-19, atât timp cât au luat contact cu o persoană infectată, copiii acestora erau plasați în carantină. Restricția a fost, ulterior, anulată.

În cadrul unei conferințe de presă susținută joi, un oficial guvernamental din Putian a declarat că, potrivit raportului, dacă unul dintre părinții copilului este infectat, personalul medical încearcă să îi plaseze în carantină împreună.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *