Imagini frapante, distribuite de ministrul Sănătății: Ambulanțele stau la coadă, în fața spitalelor, pentru a aduce pacienți cu COVID-19

-Ministrul Sănătății a distribuit două fotografii din care reiese faptul că ambulanțele așteaptă la coadă pentru a aduce pacienți depistați pozitiv cu COVID-19
-Imaginile au fost surprinse în București și în Brașov
-Vlad Voiculescu: Nu, nu sunt parcări de ambulanțe, ci cozi în fața unor spitale care tratează pacienți Covid-19

Un număr de șapte ambulanțe au fost fotografiate în timp ce stăteau la coadă, în fața Spitalului de Boli Infecțiose din Brașov, pentru a aduce pacienți cu COVID-19.

„Nu, nu sunt parcări de ambulanțe, ci cozi în fața unor spitale care tratează pacienți Covid-19”, scrie ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Vlad Voiculescu spune că situația de la Brașov nu e singulară. Și la București se întâmplă același lucru.

„Las aici două fotografii. Nu, nu sunt parcări de ambulanțe ci cozi în fața unor spitale care tratează pacienți Covid-19. Prima este de acum câteva ore de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, a doua este de săptămâna trecută din parcare de la București, în fața Spitalului Sf. Pantelimon”, a scris ministrul Sănătății.

Postarea ministrul nu a rămas fără ecou. Mai mulți utilizatori Facebook au reacționat în urma fotografiilor publicate de Vlad Voiculescu.

„Este foarte frumos că va preocupă ceea ce este în curtea/parcarea/față spitalului. Lăudabil, deși nu înțeleg scopul acestei postări. Dar ce ar fi să vă preocupe mai mult ceea ce este IN SPITAL: unele mai ard, unele nu au dotări minime, altele nu au personal, medicamente… știți? Nimicuri din astea, care nu dau bine deloc, nici la PR, nici la CV, ca sa nu mai zic că inseamna un dezastru pentru partid”, scrie o femeie.

„Domnule ministru, fotografiile reprezintă performanța sistemului medical de 30 de ani, care a fost jefuit cu spirijinul politicienilor. Eu aștept imagini cu realizări, nu cu dezastrul pe care-l păstoriți temporar. Dacă postați sperietoarea cu subtitrarea ”suntem praf”, asta nu înseamnă că rezolvați ceva”, scrie o altă persoană.

„Da. Situația este gravă. Se pare ca ministrul sanatatii ar trebui sa raspunda pentru faptul ca nu suntem pregatiti pentru situatia asta. Oare cine este ministrul Sănătății?”, se întreabă retoric un alt utilizator Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!