IMAGINI DE GROAZA in Spitalul Universitar: Un pacient a fost filmat căzut pe holul unităţii

Conducerea Spitalului Universitar din Capitală a demarat o anchetă internă după ce un bărbat a fost filmat întins pe holul unităţii medicale, fără a primi ajutor. Pacientul a primit îngrijiri abia ce un vizitator a filmat scena, alertând medicii.

Din imaginile postate pe internet reiese că un bărbat căzut în faţa unui lift din Spitalul Universitar a fost ignorat minute în şir de către personalul medical. Un vizitator a filmat scena şi a cerut ajutor unui cadru medical, care însă nu a intervenit. Abia după ce persoana care realiza filmarea a mers la unitatea de primiri urgenţe a spitalului, medicii i-au acordat îngrijiri. Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, conducerea unităţii medicale a demarat o ancheta, precizând că pacientul este sub tratament.

„Pacientul este internat în spital fiind supus mai multor investigaţii medicale pentru alegerea celui mai bune conduite terapeutice. (…) Vom analiza condiţiile în care firma de paza şi-a respectat obligaţiile contractuale privind accesul vizitatorilor în spital, măsurile putând merge până la reziliererea contractului. Angajaţii spitalului, implicaţi în incident, vor fi convocaţi la Comisia de Disciplină pentru nerespectarea Regulamentului de Ordine Interioară privind raportarea şi comunicarea evenimentelor deosebite care au loc în timpul serviciului”, transmit reprezentanţii spitalului printr-un comunicat de presă.

Incidentul s-ar fi petrecut pe data de 10 aprilie, în jurul orei 17:30.

„Identificarea persoanei care apare în înregistrări a fost îngreunată de faptul că acesta nu a putut fi recunoscută de personalul Unităţii de Primiri Urgenţe şi nici regăsită în baza de date a spitalului, acesta intrând în spital ca şi vizitator. Este regretabil faptul că persoana în cauză nu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, alegând împreună cu aparţinătorii domniei sale să solicite consult medical direct pe una din secţiile spitalului”, se transmite în comunicat.

Reprezentanţii Spitalului spun că nu a fost depusă, la registratură, nicio plângere sau sesizare referitoare la acest incident. (sursa)

VEZI SI: INCREDIBIL: Pacient sărac jecmănit de un chirurg celebru, înainte de operaţie. „Cinci mii te costă, cincizeci de milioane”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.