Imagini cutremuratoare ale testelor bombelor atomice efectuate de SUA (Galerie foto)

In timpul Razboiului Rece, cercetatorii au testat bombe atomice in diferite regiuni indepartate ale globului. Fotografiile realizate cu ocazia testelor nucleare ale SUA sunt cutremuratoare, iar la vremea respectiva consecintele radiatiilor emise in urma experimentelor nu erau pe deplin cunoscute.

Imaginile surprinse in apropierea testelor nucleare sunt de-a dreptul infricosatoare, aratand forta uriasa a energiei declansata de distrugatoarele bombe, potrivit io9.

Exploziile nucleare au relevat faptul ca aceste arme sunt cele mai distrugatoare de pe Pamant.

Din momentul realizarii proiectului Trinity, prima bomba nucleara, testata pe 16 iulie 1945, aproape 2.000 de teste nucleare au fost efectuate, majoritatea dintre acestea avand loc intre 1960 si 1970.

Insa, incepand cu anii ’90 au fost depuse eforturi pentru limitarea in viitor a testelor nucleare, incluzand un moratoriu al Statelor Unite si al ONU, de interzicere a testelor nucleare.

Va prezentam unele dintre cele mai cutremuratoare imagini ale testelor efectuate de Statele Unite in anii ’40, ’50 si ’70, in cadrul proiectului Trinity, pe insula Bikini ori in Polinezia Franceza.

at1

Imaginea arata norul ciupercii nucleare ridicat deasupra Insulei Bikini pe 25 iulie 1946.

at2

Fotografia a fost realizata in asa-numita ‘Baker Day’, cand a avut loc testul nuclear din Insula Bikini de catre SUA, pe 25 iulie 1946.

at3

Primul test termonuclear a fost efectuat de catre Statele Unite in Atolul Enewetak din Oceanul Pacific, in noaptea de 31 octombrie 1952, iar numele de cod al operatiunii a fost Ivy Mike.

at4

Pe 27 martie 1954 a avut loc testul unei arme termonucleare denumita TX-17, iar operatiunea a avut codul Castle Romeo.

at5

Imaginea infatiseaza norii radioactivi aparuti in urma unui test nuclear din Atolul Bikini, pe 21 mai 1956.

imagini-cutremuratoare-ale-testelor-bombelor-atomice-efectuate-de-sua-galerie-foto

Testul Licorne, cand s-a detonat o bomba termonucleara de 914 kilotone, s-a produs in Atolul Mururoa din Polinezia Franceza pe 3 iulie 1970.

LASA UN COMENTARIU