IMAGINI APOCALIPTICE. Ciclonul Idai a lovit DEVASTATOR în Africa. Sunt peste 700 de MORTI

Sute de morţi în sudul Africii, după trecerea ciclonului Idai peste continent, iar numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa creşte vertiginos, anunţă Biroul Umanitar al Organizației Națiunilor Unite.

Inundații puternice sunt iminente, pe măsură ce ploile abundente se înteţesc în zona Beira şi este doar o chesiune de timp până când râurile Buzi și Pungwe se vor revărsa.

Peste 700 de morţi în sudul Africii, după trecerea ciclonului Idai
Potrivit ndtv.com, ciclonul Idai a lovit orașul port Beira, din Mozambic, cu o putere a vântului înregistrată de 170 km pe oră, apoi s-a mutat în interiorul continentului, spre Zimbabwe și Malawi, decimând populaţia şi acoperind cu apă regiuni vaste.

Astfel, bilanţul deceselor se ridică la 732 de persoane și alte 15.000 de persoane izolate de ape sau care au nevoie disperată de ajutor.

Ministrul landului și mediului, Celso Correia, a precizat pentru presă să situaţia este critică, dar vede o îmbunătăţire.

„Situația se îmbunătățește, este încă critică, dar se îmbunătățește”, a declarat el reporterilor de la aeroportul din Beira, care a devenit centru pentru operațiunile de ajutor.
Supravieţuitorii, căutaţi printre ruine, cazuri de holeră
În toate cele trei țări, supraviețuitorii au început să sape în ruine pentru a căuta victime și s-au mobilizat pentru trimite alimente și apă supravieţuitorilor, în timp ce guvernele și agențiile de ajutor se grăbesc să intervină.

Autorităţile din Mozambic precizează că aproximativ 1.500 de oameni au nevoie de salvare imediată de pe acoperișuri și din copaci. Elicopterele și bărcile transportă fără oprire oamenii spre locaţii sigure. De asemenea, au fost raportate cazuri de holeră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.