Imaginea care a facut Romania DE RAS: Iohannis și Cîțu au dus-o pe Ursula von der Leyen într-o cameră cu prizele ieșite din perete

Imagine virala de la vizita pe care presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a efectuat-o la Spitalul Universitar alaturi de presedintele Klaus Iohannis si premierul Florin Citu.

In timp ce directorul spitalului le explica inaltilor oficiali de are de gand sa faca cu banii de la PNRR, in spatele era o priza prost rinsa care cazuse din locasul ei.

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti urmeaza sa beneficieze de fonduri prin Programul NextGenerationEU.

Comisia Europeana da unda verde Planului National de Redresare si Rezilienta al Romaniei (PNRR), a declarat presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, in cadrul unei conferinte de presa comune cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Florin Citu.

„Astazi, Comisia Europeana da unda verde Planului National de Redresare si Rezilienta al Romaniei. Acest lucru are loc in urma unei evaluari meticuloase si unei foarte bune cooperari si vreau sa va felicit pentru asta si sa va multumesc pentru cooperare”, a spus sefa executivului comunitar.

Ea a adaugat ca Planul Romaniei a raspuns unor „criterii foarte exigente” stabilite de Comisie alaturi de Consiliul European. Sefa Executivului comunitar a vorbit de importanta fondurilor europene respective in domenii precum Sanatatea, energia verde, digitalizarea, „provocarile structurale din Romania”.

„Va laud pentru includerea venitului minim, pentru sustinerea celor mai vulnerabili si a gospodariilor ce inregistreaza sub venitul minim si daca ma uit la pachetul de reforme, vad ca reformati si sistemul de Educatie. Viitoarea generatie merita cu brio acest lucru”, a afirmat Ursula von der Leyen.

Ea a afirmat ca aprobarea de luni este o „borna importanta”.

„In niciun caz nu este aici finalul, munca grea acum incepe. Acum vorbim de implementarea Planului”, a aratat inaltul oficial, care a mai spus ca va fi alaturi de autoritatile romane, la fiecare pas, pentru a se asigura ca „fondurile vor fi folosite pentru scopurile convenite”.

„Vreau sa subliniez recunostinta mea pentru cooperarea excelenta in ultimele saptamani si luni. A fost greu sa pornim acest Plan. Asemenea (planurilor – n.r) altor state, sunt multe elemente de inovare, multe subiecte noi si este o munca grea sa potrivesti reformele cu investitiile si cu bornele agreate”, a nuantat presedinta Comisiei Europene.

Ea a vorbit, in relatia cu autoritatile romane responsabile de Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei, de „conditii de munca excelente” si de „incredere”.

„Am avut suisuri si coborasuri in dezvoltarea Planului si stim exact de ce avem nevoie. In ceea ce priveste viitorul, avem motive pentru care exista targeturi si borne, in fiecare Plan, deci si in cel roman. Acestea trebuie indeplinite pentru ca transa viitoare sa fie virata”, a punctat Ursula von der Leyen. Astfel, a vorbit de un sistem de control care se asigura ca „banii contribuabililor din UE sunt investiti corect”.

Comisia Europeana a aprobat, luni, evaluarea pozitiva a Planului de Redresare si Rezilienta al Romaniei, care va putea primi, astfel, din partea UE, granturi in valoare de 14,2 miliarde de euro si imprumuturi in valoare de 14,9 miliarde de euro, in cadrul Mecanismului de Redresare si Rezilienta, anunta Reprezentanta CE la Bucuresti.

Potrivit sursei citate, aceasta finantare va sprijini implementarea masurilor esentiale in materie de investitii si reforme, cuprinse in Planul National de Redresare si Rezilienta, si va contribui in mod crucial la iesirea Romaniei mai puternica din pandemia de COVID-19.

„Comisia a evaluat planul Romaniei pe baza criteriilor stabilite in Regulamentul privind MRR, analizand, in special, daca investitiile si reformele cuprinse in plan sprijina tranzitia verde si cea digitala, contribuie la solutionarea eficace a provocarilor identificate in cadrul semestrului european si consolideaza potentialul de crestere, crearea de locuri de munca si rezilienta economica si sociala a Romaniei”, precizeaza sursa citata.

In principiu, Consiliul are la dispozitie patru saptamani pentru a adopta propunerea Comisiei.

Aprobarea planului de catre Consiliu ar permite plata a 3,6 miliarde de euro, sub forma de prefinantare, si anume 13% din suma totala alocata Romaniei.

Comisia Europeana va autoriza urmatoarele plati pe baza indeplinirii satisfacatoare a jaloanelor si a tintelor prezentate in Planul de Redresare si Rezilienta, reflectand progresele inregistrate in ceea ce priveste implementarea investitiilor si a reformelor, mai arata Reprezentanta CE la Bucuresti.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu