“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALMILITARSTIRI

Putin îl avertizează pe Macron: Rusia și Franța ar putea intra în război

putin macron discuss eu belarus migrant crisis

Asta s-ar întâmpla dacă Ucraina se alătură NATO, a spus președintele rus.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni reporterilor că intrarea Ucrainei în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord și o încercare ulterioară de a relua Crimeea ar putea provoca un război între Rusia și Franța, așa cum a vorbit la o conferință de presă alături de președintele francez Emmanuel Macron.

Putin a explicat în termeni siguri la ce ar putea conduce Ucraina acceptarea în NATO, în timp ce a răspuns la o întrebare a unui jurnalist francez.

„Vrei ca Franța să lupte împotriva Rusiei? Exact asta s-ar întâmpla” dacă Ucraina se alătură NATO și încearcă să-și pună în aplicare politica de stat de „reintegrare” a Crimeei prin forță, a declarat Putin reporterilor.

Kievul a desemnat Rusia drept adversar și insistă că Crimeea aparține Ucrainei, a explicat președintele rus. După lovitura de stat din 2014 de la Kiev, peninsula a votat pentru a se alătura Rusiei, ceea ce majoritatea țărilor NATO nu l-au recunoscut.

Un atac al Ucrainei asupra Crimeei ar declanșa articolul 5 din tratatul fondator al NATO, trăgând toată Europa într-un război cu Rusia, a explicat Putin.

„Rusia este una dintre principalele puteri atomice ale lumii. Nu vor exista învingători”, a spus Putin reporterilor. „[Macron] nu își dorește un astfel de rezultat. Nici eu nu.”

Președintele rus a subliniat că Kievul a folosit deja forța pentru a rezolva criza din Donbass – cele două regiuni estice Donețk și Lugansk – deja de două ori.

„Unde sunt garanțiile noastre că nu vor încerca din nou?” el a intrebat.

Macron a vizitat Moscova luni pentru a discuta despre situația din Ucraina, chestiuni mai ample de securitate europeană, precum și relațiile bilaterale cu Rusia. El urmează să fie la Kiev, marți, pentru discuții cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.