“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZENOUTATI

IKEA distruge ultimele păduri seculare din România și stă ascunsă sub campaniile de empatie LGBT

IKEA 1 696x464 1

Anchetă: IKEA atacă ultimele păduri seculare din România.

În timp ce la noi intelectualii occidentaliști, „lumea bună”, presa „quality” și stânga progresistă aplaudă IKEA pentru campania ei curajoasă în favoarea pseudo-discriminării tinerilor elgibiti, în SUA sunt documentate anchete despre cum IKEA este angajată într-o cursă contra cronometru pentru exploatarea ultimelor păduri seculare din România. The New Republic dedică un material bine documentat acestei crime împotriva mediului înconjurător.

Campania agresivă de despădurire are un singur mobil: profitul brut. Contrabanda cu lemn a fost filmată și documentată. Realizatorii au filmat defrișări totale și ilegale ale pădurilor sub conducerea IKEA

„Printr-un accident al geografiei și istoriei, România e casa uneia din cele mai importante și mai mari păduri seculare rămase în lume. Lanțul carpatic care înconjoară centrul țării găzduiește jumătate din ce-a mai rămas din pădurile seculare, exceptând cea din Scandinavia, și circa 70% a pădurii virgine a continentului. A mai fost numită Amazonul Europei”

„În 2007, intrarea României în Uniunea Europeană a deschis piața pentru lemnul și abundent și ieftin precum și forța de muncă ieftină pentru extracția lui. Ac este condiții au încurajat companii austriece de exploatarea lemnului precum și firme de mobilă suedeze să vină la cumpărături. Regimuri politice succesive, ineficiente, au făcut reforme de deschidere a pieței și fără vreun succes în scăderea corupției. Creșterea astronomică a industriei de mobilă a dus la un delir al despăduririlor”

„Există un beneficiar net al acestei situații: IKEA. Compania este cel mai mare consumator individual de lemn din lume, apetitul ei crescând cu circa 2 milioane de copaci pe an. Ea își extrage circa 10% din lemn dintr-o țară relativ mică, România și a întreținut relații cu manufacturile locale. În 2015 a început să cumpere masiv păduri în România și în câteva luni a devenit și a rămas cel mai mare proprietar privat de păduri din România!”

„Potrivit unui raport inițial suprimat de către Guvernul României dar scurs ulterior, țara a văzut circa 38,6 metri cubi de lemn ieșind din pădurile ei anual în perioada de patru ani dinaintea raportului; guvernul a autorizat doar 18,5 metri cubi. Cu alte cuvinte, chiar fără posibilele încălcări bazate pe metodele de extracție, mai mult de jumătate din lemnul țării este exploatat ilegal. Chiar defrișarea legală ce trebuie precedată de un plan de managementul pădurii aprobat de guvern, poate fi plină cu corupție și abuz. De la intrarea României în UE, între jumătate și două treimi ale pădurilor virgine ale țării au fost pierdute”.

„Industria lemnului va crește de la 564$ miliarde la 850$ miliarde în 2025. Acest lucru este imnportant în special pentru IKEA care nu este doar cea mai mare companie de mobilă din lume și și cel mai mare cumpărător și dealer de lemn din lume. Pentru că și-a dublat consumul în ultimii 10 ani, ea devorează acum 1 procent din lemnul din toată lumea, cu o bază specialî în România și împrejurimile ei, creșterea IKEA merge mână în mână cu creșterea sectorului forestier în Europa de Est și Rusia”

O investigație a Earthsight a indicat legăturile IKEA cu furnizori implicați în achizții ilegale de lemn: Kronospan, Egger, Schweighofer (ultimii, parteneri IKEA, fiind filmați cu camera ascunsă în timp ce promiteau să cumpere lemn ilegal și să dea chiar bonus pe el) etc. IKEA știe să acopere bine urmele: de multe ori la țara de origine ei scriu doar ultima verigă din lanțul de aprovizionare pentru a face mai dificilă detectarea originilor. IKEA folosește și metoda „răririi” prin care poate abuza, exploatând fără autorizație. Nu doar în România, ci și în Ucraina și Rusia avem acelașii modus operandi, de combinație a achizițiilor agresive de păduri, defrișare masivă, conexiuni cu furnizori legali. IKEA este renumită și pentru distrugerea dramatică a pădurilor siberiene protejate, sau în Ucraina. Este celebru cazul furtului de lemne din păduri protejate din Rusia prin folosirea lui în mobilă de copii. Prin urmare metoda este să obții permis de exploatare a lemnului apoi folosești firme locale (austro-germane) pentru achiziționare de lemn ilegal și încorporarea lui în mobilă pentru a șterge urmele.

ikea zone 1024x685 1
Zone exploatate de IKEA în 2020, zonă proximă unei arii protejate. IKEA a pretins că nu a tăiat total pădurea.

Ideologia LGBT a devenit un scut ideologic al corporațiilor corupte

Acum putem înțelege mai bine contextul în care IKEA a declanșat o campanie socială controversată. Legi, solidaritate, morală nu contează pentru IKEA. Dar în loc să vorbim de mafia IKEA și de distruegerea pădurilor, nu mai bine vorbim despre faptul că românii sunt e oameni răi care nu acceptă promovarea sexului între băieți, nu? De fapt corporațiile au adoptat o strategie nouă. În loc să aștepte să fie anchetate de instituții sau mai ales de presa liberă și de oamenii independenți, au ânceput să promoveze oficial propaganda sexuală a lobby-ului LGBTQ+ care este sprijinită și de UE și de SUA și de alte organisme internaționale. Astfel, în loc să vedem ilegalitățile și rolul nociv și destructiv al acestor corporații, ne trezim că ele ne urechează și ne reeducă. I-ați primit in casă și acum încep să vă dea lecții că nu sunteți buni părinți și că nu sunteți oameni buni în general că nu acceptați identități pseudo-fantasmatice bazate pe alegeri sexuale. Prin asta intrăm într-o nouă epocă, epocă în care marile corporații care fac evaziune, distrug mediul, corup politicienii și administrația, joacă acum și rolul politic de atac al majorității și al moralei publice în numele noii ideologii a sexualizării copiilor.

Ce metodă mai bună este să ascunzi corupția, furtul, mafia decât să vitriolezi majoritatea, să o ataci, să o supui unui tir permanent de învinovățire pe toate canalele, în timp ce tu îți poți derula liniștit afacerile murdare?

Acesta este contextul în care IKEA a ridicat steagul LGBT la toate locațiile lor și promovează mesaje de normalizare a propagandei sexuale și a intruziunii în viața de familie prin vitriolarea părinților care nu sunt de acord cu experimentalismul sexual al tinerilor căzuți pradă propagandei sexuale din școli și de pe Tik Tok.

ikea lgbt e1684689500299

A ridica un steag implică faptul că iei în posesiune un teritoriu, că stabilești o autoritate, o regulă, o ideologie. Prin urmare când mergeți la IKEA nu mai e un spațiu neutru, ci o ideologie care domină locul, un mic stat în stat. Nu ești de acord cu ideologia LBGT? Te dăm afară cum s-a întâmplat cu un angajat IKEA care nu a fost de acord cu politizarea locului de muncă (măsură de altfel inexistentă în contractul de muncă).

Deoarece Polonia nu este încă o colonie, un tribunal polonez a obligat IKEA să reangajeze omul concediat pe motive politice. În mod normal ar trebui ca statele să interzică firmelor astfel de propagandă și să amendez gesturi violente îndreptate contra angajaților. Deci înțelegeți că acum nici nu se mai pune problema sindicatului, apărării drepturilor muncitorilor. Ideologia dominantă, religia politică sexuală a Occidentului scuză acte de violență socială cum ar fi cenzura, măsurile polițienești și concedierea celor nealiniați.

*

Rămâne să alegem noi ca țară pe ce anume ne concentrăm: pe distrugerea galopantă a pădurilor prin corupție, furt și abuz, de către IKEA și alte 20-30 de firme austro-germane, sau să mergem pe fentă, să admitem ideologia sexuală și îndoctrinarea copiilor noștri și să admitem să fim tutelați moral și ideologic tocmai de gigantul lacom care ne distruge pădurile și face profit în țara noastră. Pentru că deocamdată, dacă ne luăm după occidentaliști, România este și bătută, și cu banii luați.

sursa: r3media

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.