Ies la iveala informatii. Se sparge bula USR-PLUS

Bugetul.ro a publicat dezăluirea unui membru al Birolului Politic al PLUS Vâlcea, candidat la șefia USR-PLUS Vâlcea.

Mihail Andrei Cismaru, candidat la șefia USR-PLUS Vâlcea, vine cu acuzații grave la adresa conducerii formațiunii. În contextul alegerilor ce vor avea loc sâmbătă, 19 iunie, în USR-PLUS Vâlcea, Mihail Cismaru a afirmat, pentru Bugetul.ro, că rezultatul este deja știut și că viceprimarul Andrei Gheorghiu are fotoliul de președinte USR-PLUS asigurat.

Mihail Cismaru a declarat, pentru Bugetul.ro, că sistemul actual după care se organizează alegerile interne este „un fel de fraudă legală, făcută prin statutul USR-ului”. Astfel, potrivit lui Cismaru, sistemul de organizare a alegerilor face să dispară PLUS-ul și îi asigură lui Dan Barna un mandat la șefia USR-PLUS. Mai mult, el a dezvăluit, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că au apărut baronii locali ai USR-PLUS și că formațiunea nu se diferențiază cu nimic față de partidele vechi. Totodată, Cismaru anunță că USR-PLUS-ul de azi „e chiar mult mai rău decât era înainte PSD-ul” și că măcar social-democrații încearcă să-și schimbe imaginea. De asemenea, Mihail Andrei Cismaru ne-a explicat că USR-PLUS este o „afacere de familie” și că ceea ce se întâmplă la nivelul filialei vâlcene se poate extrapola în toată țara, inclusiv la centru.

Iată că ceea ce a declarat, pentru Bugetul.ro, candidatul la șefia USR-PLUS Vâlcea se aplică, așa cum a subliniat el, și în alte filiale din țară.

Sub conducerea primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu, organizațiile locale și-au ales conducerile, după fuziunea dintre USR și PLUS. La Bacău, Onești, Moinești, Târgu Ocna, liderii PLUS au fost în general excluși din noile organisme de conducere (Birouri Locale de Conducere – BLC), scrie zdbc.ro.

Deputatul Theodor Lazăr este noul președinte al organizației municipale a USR-PLUS Bacău. Lazăr este unul dintre „locotenenții” primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu, președintele organizației județene.

În municipiul Bacău, din noul BLC nu face parte niciun reprezentant PLUS. Alegerile pentru președinția organizației s-au desfășurat într-un cadru inedit, fără dezbateri urmate de vot. Membrii de partid au fost invitați la Centrul de Cultură George Apostu, unde nu au făcut decât să voteze. Presa nu a fost invitată.

Conform sursei citate, sâmbătă, în urma alegerilor din județ, președinția unor organizații USR PLUS Bacău a fost câștigată de reprezentanți USR: Bogdan Ababei la Târgu Ocna, Alexandru Marcu la Moinești, Ionuț Orhean la Onești.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!