Icoanele plâng cu lacrimi de mir, la Iaşi: Şiroaie întregi curgeau până jos. Era o emoţie de nedescris

Sute de români cred că au fost martorii unei minuni. La o conferinţă despre martirii închisorilor comuniste, din icoane ar fi izvorât mir. Oamenii strânşi într-un teatru din Iaşi s-au înghesuit să filmeze şi să atingă obiectele religioase. Crendincioşii nu au căutat o explicaţie ştiinţifică pentru ceea ce au trăit. Sunt convinşi că au primit un semn de credinţă.

„In momentul cand a inceput acatistul, eram acolo in fata, era icoana curata. Dintr-o data, au izvorat doua siroaie mari de mir. Curgea atat de mult, încât a curs si pe jos. Si toata lumea era acolo sa vada si să ia mir” a povesit Maria Popescu, studentă la Facultatea de Matematică din Iaşi.

Maria Popescu este studentă în Iaşi şi fost în sala unde erau comemoraţi, în cadrul unei conferinţe, sfinţii martiri ai închisorilor comuniste. Tânăra spune că, la sfârşitul evenimentului, în sala unde erau aproape 300 de oameni, s-a simţit un miros puternic de mir, în apropierea icoanelor şi a raclelor cu moaşte. Oamenii s-au înghesuit să fotografieze şi să atingă icoanele.

Citiți și:  80 de ani de ticăloşie

„Chiar eu am vazut prima cum incepe acea broboana de sudoare, ca de abur care apare pe sticla icoanei. N-am mai vazut niciodata asa ceva si daca nu as fi vazut poate nu as fi crezut ca si altii. Siroaie intregi de mir curgeau pana jos” a spus Maica Iustina, stareţa Mănăstirii Paltin, Petru Vodă din Neamţ .

Una dintre icoane este a Părintelui Iustin Pârvu, a stat 17 ani în închisorile comuniste. El a ridicat şi mănăstirea Petru Vodă din Neamţ, în memoria preoţilor-martiri, un lăcaş de cult de unde au fost aduse la Iaşi o parte dintre icoane.

Cei care au fost prezenţi la eveniment sunt convinşi că au trăit o minune.

Citiți și:  Ionel Moța și Vasile Marin, comandanții legionari uciși la Majadahonda de Valter Roman, tatăl lui Petre Roman

„Era o emotie de nedescris. Oamenii nu cred cateodata, dar aceasta este o dovada ca se poate” a mai spus Maria Popescu.

Oamenii nu au încercat să găsească o interpretare ştiinţifică pentru ceea ce au văzut la Iaşi. Credincioşii sunt convinşi că au primit un semn.

„De data aceasta, sfintii martiri vor sa ne convinga ca noi romanii trebuie sa facem ceva, pentru tara, pentru credinta in Dumnezeu, pentru o viata morala” a declarat Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă .

Anul acesta s-a împlinit un secol de la naşterea părintelui Iustin Pârvu.

VEZI VIDEO AICI: DOVADA VIE CA LEGIONARII SUNT SFINTI! VIDEO

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.