ÎCCJ decizie Kovesi 3 aprilie – OFICIAL

Laura Codruţa Kovesi s-a aflat, miercuri, la Înalta Curte, acolo unde şi-a susţinut contestaţia împotriva controlului judiciar impus de către Adina Florea.

UPDATE 2: Şedinţă tensionată la Înalta Curte. Potrivit România TV, procurorul de caz a fost dat afară din sală. În locul lui, Secţia de investigare a magistraţilor a fost reprezentată de un procuror de la Secţia judiciară a Parchetului General.

UPDATE: Instanţa supremă a rămas în pronunţare, miercuri, pe plângerea depusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar dispuse împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Citiți și:  Tudorel Toader, dezvăluiri șocante despre CELEBRA scrisoare anti-Kovesi, catre Financial Times . 'Am aflat după ce a apărut. A costat 40.000 de euro'

Fosta şefă a DNA a sosit, în jurul orei 14.00, la Înalta Curte, acolo unde se judecă contestaţia sa împotriva controlului judiciar care i-a fost impus de către procurorul care o cercetează. Laura Codruţa Kovesi este acuzată de către Procurorii Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie de luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.

La ieşirea din sediul instituţiei, Kovesi a declarat: “Am dat o declarație, am explicat motivele de nelegalitate pentru care se impunea să fac această declarație. Avocatul meu a prezentat motivele, a participat un procuror de la ÎCCJ, dar ce s-a întâmplat în sala de judecată nu vă pot spune. Am făcut o contestație în care am arătat că măsura nu a îndeplinit condițiile legale și mi-am motivat argumentele în acest sens. Nu vă pot spune ce s-a întâmplat în sala de judecată”.

Citiți și:  Kovesi a dat lovitura! Parchetul European s-a apucat de curatenie IN FORTA

Imediat ce se va lua o decizie în acest caz vom reveni cu soluţia dată de către Înalta Curte, în cadrul acestui articol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *