Iata cum rad jurnalistii straini de Antena 3 la Bruxelles. Sabina Iosub, umilita: „Va rog, nu radeti” – Video

Sabina Iosub, angajata la Antena 3, s-a facut de ras intr-o conferinta de presa cu reprezentanti ai Comisiei Europene in momentul in care a incercat sa ii convinga pe acestia sa includa in MCV si „protocoalele secrete” incheiate de SRI cu diferite institutii din Romania.

In timpul unei conferinte de presa, Sabina Iosub i-a intrebat pe cei doi oficiali ai biroului de presa al Comisiei, Christian Wigand (responsabil de temele din zona justitiei) si Margaritis Schinas (seful biroului de presa), daca Comisia Europeana a fost informata cu privire la protocoalele secrete semnate intre Parchetul General, Curtea Suprema si serviciile secrete romane.

Potrivit Newsweek Romania, Christian Wigand, purtatorul de cuvant al CE, a raspuns ca „in ceea ce priveste protocoalele secrete dintre serviciile de informatii si magistratura, Comisia reaminteste ca Uniunea Europeana nu are nicio competenta in domeniul securitatii nationale si al serviciilor de informatii. Este responsabilitatea autoritatilor romane competente sa asigure supravegherea democratica a serviciilor de informatii.”

Jurnalista Antena 3 a revenit pe acelasi subiect si le-a transmis celor doi reprezentanti ai Comisiei ca „aceste protocoale secrete ar trebui sa fie parte din MCV”. Sabina Iosub le-a aratat interlocutorilor ei protocoalele printate, moment in care in sala de conferinta s-au auzit rasete. „Va rog sa nu radeti, pentru ca in Romania este o situatie dificila legata de aceste protocoale. Sunt 52 de protocoale secrete, trei nu au fost declasificate. Daca imi permiteti, as vrea sa vi le ofer, sunt protocoalele originale, in limba romana, va trebui sa le dati spre a fi traduse”, a completat corespondenta Antenei 3.

Insistenta lui Iosub a fost urmata de un raspuns ferm venit din partea sefului biroului de presa al Comisiei Europene. Margaritis Schinas a precizat: „Cred ca raspunsul nostru a fost foarte clar. Ne aflam in sala in care se sustin conferintele de presa si nu ne ocupam cu documente secrete. Daca aveti astfel de documente secrete, dar pe care le aratati public, aveti diverse cai sa le folositi, dar nu in sala de conferinte de presa a Comisiei Europene.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.