Iata când vine cel de-al doilea val de coronavirus

Oamenii de știință din Franța sunt de părere că vom avea de trecut încă un val de coronavirus. Potrivit lor, viitorul pandemiei se află în mâinile oamenilor.

Comitetul științific al ministerului Sănătății francez este de părere că va trebui să trecem printr-un al doilea val de coronavirus în toamnă-iarnă. Un comunicat de presă publicat pe site-ul ministerului arată că, la ora actuală, situația este sub control în Franța. Totuși, lucrurile pot lua o întorsătură bruscă dacă numărul cazurilor continuă să crească.

‘Situaţia din Franţa este sub control, dar precară, cu o creştere puternică a circulaţiei virusului în această vară. Viitorul pe termen scurt al pandemiei se află în primul rând în mâinile populaţiei’, arată un comunicat publicat pe site-ul de internet al ministerului.

Măsurile au fost înăsprite în Franța
Călătorii vor trebui să prezinte un test efectuat în ţara de origine şi realizat cu 72 de ore înainte să intre pe teritoriul francez. În cazul unui rezultat pozitiv, călătorii vor trebui să se plaseze în carantină.

Doar cetăţenii francezi ori cei cu reşedinţă permanentă în Franţa vor putea să utilizeze aceste avioase căci zborurile dinspre aceste state către Franţa sunt interzise turiştilor.

Acum, cei care nu pot face un astfel de test în ţara de origine, li se vor face teste la sosire, explică premierul Franţei, Jean Castex.

16 ţări în care coronavirusul este în mod particular prezent se află acum pe o listă roşie.

Statele Unite,
Israel,
Algeria,
Turcia,
Africa de Sud,
Brazilia,
Chile,
Emiratele Arabe Unite,
India,
Mexic,
Serbia,
Qatar,
Muntenegru,
Maroc,
Peru
Kuweit.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

167 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile