Iarna grea face ravagii în Europa! Coduri roșu, portocaliu și galben de ninsori

Iarna își face simțită prezența în toată Europa. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Suediei.

Iarna începe să facă ravagii în toată Europa. Conform datelor publicate de Institutul local de Meteorologic şi Hidrologic, pentru zilele de marţi şi miercuri, au fost emise cod roşu pentru Regiunea Vasternorrland. Codul portocaliu a fost emis pentru partea nordică a Regiunii Jamtland şi partea de coastă a Regiunii Vasterbotten.

Informații de circulație
De asemenea, pentru o mare parte din regiunile regatului au fost emise coduri de iarnă galbene de ninsoare şi polei, a informat marţi dimineaţa MAE, printr-un comunicat de presă. Informaţii despre circulaţie, inclusiv privind eventuale drumuri închise, actualizate în timp real, se regăsesc pe pagina de internet.

Unde pot solicita cetățenii români asistența consulară?
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: 0046-8-20.56.74, 0046-8-20.99.27, 0046-8-411.31.81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Stockholm: +46 7 36 98 54 63.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *