Iarna face ravagii în România. Starea drumurilor din ţară / ORA 12:00

Iarna a pus stăpânire pe România. Numeroase drumuri au fost închise de autorităţi, iar meteorologii anunţă că vremea nu se va îmbunătăţi prea curând.

Iată cum se prezintă situaţia traficului la ora 12:00, la nivel naţional, conform Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române:

La nivelul judeţelor Brăila şi Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ca în perioada codului portocaliu, până la ora 13:00, drumurile naţionale si judetene să fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.

În judeţul Brăila, excepţie fac DN 22B Brăila – Galaţi şi DN 23 Brăila -Focşani, care s-au redeschis circulaţiei publice.

Întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa este închis din cauza viscolului.
Traficul rutier se desfăşoară îngreunat pe Centura Bucureşti, întrucât, din cauza restricţiilor impuse pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, s-au format coloane de autovehicule. Traficul se deviază şi prin Bucureşti şi comuna Căţelu.
Circulaţia se desfăşoară în condiţii de aglomeraţie şi pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, între kilometrii 14 – 11+500 de metri, din cauza valorilor ridicate de trafic de pe Centura Bucureşti.

DRUMURI NAŢIONALE CU TRAFIC BLOCAT:
În judeţul Ialomiţa , toate drumurile naţionale şi judeţene sunt închise, cu excepţia DN 2 (E85), pe tronsoanele Buzău – Ialomiţa şi Ialomiţa – Ilfov, acolo unde s-a reluat circulaţia începând cu ora 09:30, însă cu echipaj de poliţie antemergător.
în judeţul Harghita, pe DN 13B, între localităţile Bucin şi Praid, din cauza căderilor de copaci pe partea carosabilă, traficul rutier a fost închis, până la remedierea situaţiei;
judetul Constanţa, DN 2A Hârşova – Ovidiu şi DN22 Ovidiu –Tulcea, închis traficului rutier, din cauza viscolului.
jud. Buzău , din cauza viscolului, circulaţia este întreruptă pe DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 2B Buzău – Brăila şi DN2C Buzău – Slobozia.
în judeţul Călăraşi, din cauza viscolului, traficul a fost oprit pe DN 3 Călăraşi – Lehliu –Fundulea, DN3A Feteşti – Lehliu, DN 31 Olteniţa – Călăraşi, pe DN 21 Călăraşi – Slobozia şi DN 3B Călăraşi- Borcea.

RESTRICŢII RUTIERE INSTITUITE:
în judeţul Botoşani, traficul rutier este restricţionat peste 7,5 tone pe DE 58 Botoşani –Suceava şi DE 58 Botoşani – Iaşi;
în judeţul Constanţa, traficul rutier este restricţionat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavodă –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hîrşova- Tulcea, DN2A Hîrşova – Ovidiu şi DN38 Agigea –Negru Vodă;
în judeţul Iaşi, traficul rutier este restricţionat peste 7,5 tone pe DN28 Roman – Târgu Frumos, DN 28A Târgu Frumos – Paşcani şi DN 28B Târgu Frumos – Hârlău;

TRAFICUL FEROVIAR:
pe Magistrala 300 Predeal – Braşov, la ieşirea din staţia CF Timişu de Sus (în judeţul Braşov), un pantograf s-a defectat. Din acest motiv, traficul feroviar este întrerupt. Deplasarea mai multor trenuri de călători va fi afectată.
pe Magistrala 501 Siculeni – Adjud, traficul feroviar este blocat, la kilometrul 129+900(localitatea Nădejdea), din cauza unui copac care a căzut pe şina de cale ferată;
pe Secţia de ferată 502 Ilia –Vatra Dornei, traficul feroviar este blocat din cauza unui copac care a căzut pe şina de cale ferată. Două trenuri de călători, care circulă pe relaţia Suceava Ilva Mică şi retur, au fost anulate din cauza condiţiilor meteorologice.
Secţia de cale ferată 501 Adjud – Siculeni, traficul feroviar este blocat din cauza unor copaci care au căzut pe şina de cale ferată.

Traficul aerian: nu s-au înregistrat probleme cauzate de efectele fenomenelor meteorologice.

Traficul maritim şi fluvial: în judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, toate porturile şi-au suspendat activitatea.

Poliţiştii anunţă că în zonele aflate sub cod roşu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulaţiei rutiere pentru toate categoriile de autovehicule.

Autorităţile recomandă conducătorilor auto ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu şi roşu, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *